Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Injury Reserve – “Superman That”

Voor Injury Reserve was 2020 een desastreus jaar. Op 29 juni verloren ze hun MC Jordan “Stepa J.” Groggs (rechts op de foto) op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van AIDS. Bijgevolg lag het werk aan hun tweede album stil en was het niet duidelijk of Richie en Parker de plaat ooit nog zouden afwerken of uitbrengen. Uiteindelijk werd het proces toch hervat voor By the Time I Get to Phoenix. Album nummer twee wordt opgedragen aan Groggs.

De inspiratie voor hun beats zijn ze deze keer gaan zoeken in de Londense postpunkscene. De bouwstenen voor “Knees” waren samples van het nummer “Sweater” van black midi. Ook voor deze tweede single, “Superman That”, werd de mosterd gehaald bij een nummer van een jonge Britse postpunkrevelatie, namelijk “Athens, France” van Black Country, New Road. De sample is echter zodanig vervormd en gedeconstrueerd dat het lijkt alsof Aphex Twin of Autechre met de handen aan de knoppen zat. ‘There’s no saving me or you’, horen we. Akelig profetische teksten, wetende dat de nummers geschreven werden met Groggs aan hun zij.

By the Time I Get to Phoenix verschijnt op 15 september.

 

Related posts
LiveRecensies

Injury Reserve @ Botanique (Rotonde): Een meesterwerk integraal

De wereld van de hiphop werd vorig jaar met stomheid verslagen. Injury Reserve verbaasde het internet met By the Time I Get…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsRecensies

Injury Reserve - By the Time I Get to Phoenix (★★★★★): Ongezien verwerkingsproces

Stepa J. Groggs is niet meer. Het was een zware klap voor de overige leden van het experimentele en vaak humoristische Injury…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.