Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Injury Reserve – “Superman That”

Voor Injury Reserve was 2020 een desastreus jaar. Op 29 juni verloren ze hun MC Jordan “Stepa J.” Groggs (rechts op de foto) op 32-jarige leeftijd. Bijgevolg lag het werk aan hun tweede album stil en was het niet duidelijk of Richie en Parker de plaat ooit nog zouden afwerken of uitbrengen. Uiteindelijk werd het proces toch hervat voor By the Time I Get to Phoenix. Album nummer twee wordt opgedragen aan Groggs.

De inspiratie voor hun beats zijn ze deze keer gaan zoeken in de Londense postpunkscene. De bouwstenen voor “Knees” waren samples van het nummer “Sweater” van black midi. Ook voor deze tweede single, “Superman That”, werd de mosterd gehaald bij een nummer van een jonge Britse postpunkrevelatie, namelijk “Athens, France” van Black Country, New Road. De sample is echter zodanig vervormd en gedeconstrueerd dat het lijkt alsof Aphex Twin of Autechre met de handen aan de knoppen zat. ‘There’s no saving me or you’, horen we. Akelig profetische teksten, wetende dat de nummers geschreven werden met Groggs aan hun zij.

By the Time I Get to Phoenix verschijnt op 15 september.

 

Related posts
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single By Storm - "Double Trio"

Rapper Ritchie With a T en producer Parker Corey, 2/3 van het voormalige raptrio Injury Reserve, moesten in 2020 plotseling afscheid nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.