FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Voorbeschouwing Fire Is Gold 2021

Zaterdag opent Fire is Gold opnieuw de festivaldeuren in Antwerpen. De eerste twee edities van het hiphopfestival gingen nog door in Vilvoorde, maar in 2019 vond Fire is Gold een nieuwe adem door te verhuizen naar de Middenvijver in Linkeroever. Dit jaar is de line-up iets minder internationaal als de andere jaren, maar dat neemt niet weg dat er een aantal toppers de line-up sieren. Dankzij het Covid Safe Ticket kan het festival overigens in zijn normale hoedanigheid plaatsvinden en dat belooft dus een stevig hiphopfeestje te worden daar in Antwerpen. Wij namen de affiche al eens onder de loep en tippen een aantal artiesten die je dit jaar zeker niet mag missen.

Damso (Main Stage, 22:00-23:00)

© Maxim Meyer-Horn

Hij is de onbetwiste headliner van Fire Is Gold 2021! De Brusselse rapper is in Vlaanderen vooral gekend omwille van de controverse rond om het Rode Duivels lied, maar in het Franstalige gedeelte van het land is hij zonder twijfel een van de populairste artiesten. Ook in Vlaanderen kan Damso inmiddels een trouw hiphoppubliek aanspreken dat hem zaterdag voor het eerst in Antwerpen aan het werk kan zien. Met maar liefst twee nieuwe albums belooft het optreden van Damso in ieder geval een van de hoogtepunten van het festival te worden.

Lyna & Morane (Casa Bacardi, 14:30 – 15:00)

Ook dit jaar zijn er weinig vrouwen die de line-up kleuren, maar Lyna en Morane konden zeker en vast niet ontbreken. Beiden hebben een verleden bij The Voice van Vlaanderen, maar de meesten zullen de twee toch vooral van hun meest recente materiaal kennen. Lyna en Morane brengen een hedendaagse mix van r&b en pop, beiden met een eigen stempel en karakter. Tijdens het optreden op Fire is Gold zal er ongetwijfeld ook heel wat nieuw materiaal voorgesteld worden, dus kom maar lekker vroeg naar de Casa Bacardi stage!

Chuki Beats & Friends (Casa Bacardi, 19:45 – 20:30)

Raia Maria Laura

Chuki Beats mag op het grootste hiphopfeest van het jaar zeker niet ontbreken. Als producer drukte hij de afgelopen jaren zijn stempel op de Belgische hiphopscene en ook internationaal is hij inmiddels een gevierd artiest. Zijn debuutalbum INSIDEOUT bracht hij een maand geleden uit en daarmee onderstreepte de artiest zijn grote ambities. Voor de gelegenheid stak hij een echte liveshow in elkaar waarmee hij zich ook als muzikant zal proberen te onderscheiden. In zijn kielzog neemt hij in ieder geval heel wat bevriende artiesten mee naar de Casa Bacardi stage, maar wie dat zullen zijn, is voorlopig nog een groot geheim.

Bryan Mg (Main Stage, 18:30 – 19:00)

In Nederland is Bryan Mg een onbetwiste topper, maar in Vlaanderen moet hij nog een beetje wachten op de erkenning die hij verdient. Opgegroeid in Gent en intussen drie albums verder, staat Bryan Mg nu meer dan verdiend op de main stage van Fire is Gold. Dankzij zijn unieke mix van Nederlands, Engels en Frans onderscheidt hij zich van heel wat collega-rappers, al valt af te wachten wat dat live zal geven. We zijn in ieder geval zeer benieuwd om het album Bryan live tot leven te zien en horen komen.

Freddie Konings (Casa Bacardi, 21:30 – 22:00)

Freddie Konings

Niemand in de Belgische hiphopscene gaat momenteel harder dan Freddie Konings. De rapper uit Deurne Noord was vorig jaar al een van de revelaties en bevestigde dit jaar zijn status met het album DUDAS. Zijn thuismatch op Fire is Gold zou dan ook wel eens van de hoogtepunten van deze editie kunnen worden, want Freddie heeft inmiddels een aardige live reputatie weten op te bouwen. De Casa Bacardi mag zich alvast opmaken voor een wervelwind en een aantal stevige pogo’s.

Dikke (Casa Bacardi, 21:00 – 21:30)

Moeten we DIKKE nog voorstellen? De Limburgse rapper schreef in januari geschiedenis door als eerste Nederlandstalige rapper ooit op een binnen te komen in de Ultratop 100 albums. Het onverwachte succes van 130 Kilo komt er niet zomaar, want DIKKE heeft de laatste jaren heel hard getimmerd aan zijn parcours. Op een opvolger moeten we nog even wachten, maar zaterdag komt hij Fire is Gold al in vuur en vlam steken.

Voor meer informatie en de hele line up kan je terecht op de website van Fire is Gold. Er zijn ook nog steeds tickets te koop, maar snel zijn is de boodschap!

1681 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE - "Beef Met Mezelf"

Sinds de release van 130 KILO heeft de Limburgse rapper DIKKE zijn stempel gedrukt op de Belgische hiphopscene. Door de deal met label…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.