AlbumsRecensies

Chuki Beats – INSIDEOUT (★★★★): Muzikale kameleon brengt sterk verhaal

De Belgische producer Chuki kan trots zijn met de plaats waar hij nu op staat. Als jonge knaap begon hij met het experimenteren met muziek, waarna hij zelf begon met beats te maken en die te uploaden op YouTube. Jaren later heeft hij twee YouTube-kanalen, met respectievelijk 650.000 en 427.000 abonnees. Buiten zijn YouTube-carrière vind je Yuki ‘Chuki Beats’ Asemota ook terug op tal van platen van binnen- en buitenlandse artiesten. Rappers als Zwangere Guy, K1D en Yung Mavu duiken geregeld samen met de Lokerse producer de studio in om muziek te maken.

Het aantal nummers dat Chuki geproducet heeft is ontelbaar en de samenwerkingen staan mooi op zijn palmares, maar nog nooit heeft hij gedaan wat hij nu doet: een volledig album onder zijn naam, met gastbijdrages van Zwangere Guy, Frenetik, Geeeko en nog veel meer. INSIDEOUT telt vijftien nummers, waarvan hij elk nummer zelf heeft gemixt en gedirigeerd. Van die vijftien is er maar één nummer dat hij niet zelf heeft geproducet. De beat van “Never Lost”, waar Chuki zelf op rapt, is gemaakt door Austinosa en Skana Beats.

INSIDEOUT is een mooi geheel dat opgedeeld is in twee delen: INSIDE en OUT.  Het album begint met “INSIDEOUT”, een goede opener en instrumentale track die de honger naar meer aanwakkert. Het is pas op nummer drie, “Moonshine”, dat we de eerste echte raps horen. Geeeko en Alioth zijn twee vertrouwde collega’s van Chuki en dus is het geen verwondering dat ze te vinden zijn op INSIDEOUT. “Moonshine” wordt geleid door een zeer snelle beat waarop beide artiesten zeer zweverig zingen en rappen. De ene zonder autotune en de ander met, wat zorgt voor een goede afwisseling.

Het nummer waar Chuki zijn fans al lang achter vragen, is er eindelijk gekomen. “Never Lost” is een van de weinige tracks waar je Chuki zelf op hoort rappen. Op “Never Lost” stelt Chuki niet teleur en brengt hij een zeer sterke en emotionele tekst. Die lijn wordt doorgetrokken op “Rockstar Shawty” waar alleen Lil Skid op rapt. Zoals de titel het zegt, gaat het over zijn shawty en wat zij allemaal wil doen. Geen fantastische tekst, maar van Lil Skid weten we dat die een vibe van jewelste kan neerzetten.

Even later verschijnt Alioth, een artiest waarvan we heel blij zijn dat hij onder de vleugels van 32WORLDWIDE zit. Deze jonge artiest heeft een hemelse stem en met de begeleiding van Chuki weet hij elke keer een parel neer te zetten. “Childsplay” is ook weer zo een fantastisch nummer. De twee belangrijkste factoren, de beat en de zang, passen zeer goed bij elkaar. Het is duidelijk dat we nog veel gaan horen van Alioth.

Een combinatie die het album zeker goed doet, is die van Dina Ayada en Yung Mavu. Beide kunnen een goed stukje muziek brengen en weten hun gevoel goed in hun muziek te weerspiegelen. “I Wanna Know” is dan ook een zeer rustig, emotioneel nummer dat recht in het hart gaat.

Natuurlijk mag Papa ZG, oftewel Zwangere Guy, niet ontbreken op INSIDEOUT. De heren hebben samen al een aantal hits gemaakt, waarvan “ROTJOCH” waarschijnlijk de bekendste is. “Family” is een drill-nummer, maar niet zo een als de Britten vaak maken. Geen stoere praat en loze woorden hier, maar diepe praat van Krisy en Zwangere Guy. De mix van het Frans en het Nederlands zorgt hier ook weer voor variatie. Vooral het stukje zang van Zwangere Guy doet onze ogen toch opendoen. Zijn verse is ook van de bovenste plank. Sterk werk!

Elk nummer van INSIDEOUT is anders, wat zorgt dat het luisteren interessant blijft. Chuki zet zichzelf en de andere artiesten nog meer op de kaart met dit staaltje muziek!

FacebookInstagramTwitter

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu & Chuki Beats - "Jiggy Walk"

Wie vijf jaar geleden wat actief was op het internet, heeft zonder twijfel de Harry Potter-remix van Yung Mavu langs zien komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.