AlbumsRecensies

Dikke – 130 Kilo (★★★): Rustig viben

Voor velen is Dikke een onbekende naam. Daar kijken we niet van op, want het is nog niet lang dat je hem tussen de grote namen kan vinden. Mohamed Eddahbi Agounad begon onder de naam Moker, maar koos dan toch voor de artiestennaam Dikke. Na een aantal losse tracks kreeg hij vorig jaar de kans om een contract te tekenen bij Top Notch en sindsdien weten de hiphopfans wie Dikke is.

Op 25 september was het tijd voor Mohamed om zijn eerste track te lossen onder Top Notch en onmiddellijk was de toon gezet. Een dikke maand later kregen we “Zes In De Ochtend” te horen, een oldschool nummer waarmee de rapper duidelijk maakte dat hij klaar is om zijn debuut uit te brengen. En wat voor een debuut. 130 Kilo telt tien nummers en drie gastartiesten die aantonen dat de Limburger connecties en kwaliteit heeft. Openen doen we met “Zuid Frankrijk”.

Dit nummer is goed en laat ons hopen dat alle nummers op deze lijn zitten. We krijgen sterke bars te horen, vermengd tot een echt verhaal. Dit zijn de dingen die we het liefst horen in hiphop. Je hoort dat Dikke al wat heeft meegemaakt en dat de code van de straat hier een belangrijke rol speelt. Een andere kant van Dikke krijgen we te horen op “Paranoia”, een nummer dat iets melancholischer is en ons meeneemt in het verhaal dat de Limburger wil brengen. Het feit dat Zwangere Guy hier ook verschijnt, zorgt ervoor dat we nog meer kunnen genieten.

Een andere gastartiest waar we toch wel naar uitkeken, is Freddie Konings. De Antwerpenaar is deze tijden zeer goed bezig en brengt de ene hit na de andere uit. Zijn nieuwste album is rustig aan het stijgen en hij begint zijn plaats in te nemen in de Belgische hiphopscene. We weten ook dat Freddie niet vies is van een drillbeat en met dat idee is hij blijkbaar ook naar Dikke gestapt. Het resultaat mag er zeker wezen: de stemmen van deze twee heren gaan zeer goed samen en zorgen voor een lekker sfeertje op deze “Running Man”.

Het is leuk om te horen dat Dikke dingen uitprobeert. Elke productie eigent hij zich toe en zet hij om in een hard resultaat. Waar “Zes In De Ochtend” oldschool is, is “Paranoia” drill en “Alone” dan weer echte trap. Een harde bas, een catchy refrein en rollende hihats; meer hebben we eigenlijk niet nodig. Het is overigens voornamelijk een Limburgse samenwerking, want Goeie Jongen Djalu heeft ook hier zijn productiekunsten mogen tonen.

We kunnen zeker genieten van 130 Kilo. Het sprong er niet helemaal uit, maar is zeker niet saai. Je hoort overduidelijk waarom Top Notch in deze rapper gelooft, en wij hopen nog veel van Dikke te horen!

InstagramFacebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
LiveRecensies

Zwangere Guy @ de Vaartkapoen: Meten en zweten

Er laaide gisteren een zucht van opluchting en blijdschap door de Vaartkapoen in Molenbeek. De mythische zaal is na enkele jaren renovatiewerken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.