Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (23 augustus – 29 augustus)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Ash Lune – “Panic at the Party”

De Australische zangeres Ash Lune lanceert zichzelf met de release van haar debuutsingle “Panic at the Party”. In het zachte, melancholische nummer heeft ze het over haar angsten om naar een feestje te gaan. Het herkenbare gevoel wordt door een prachtige instrumentatie met o.a. strijkers en piano bijzonder goed uitgebalanceerd en weet zo echt binnen te komen.

School of X – “New Friend”

School of X trok al de wereld rond als drummer voor verschillende projecten, maar in zijn eigen project komt zijn gehele talent pas echt naar voren. “New Friend” is een smaakvolle rocksong, die door zijn poppy structuur en betoverende arrangementen een plekje in ons hart veroverde. Laat je dus meeslepen door een waas van euforie en fragiliteit, want deze gaan op deze single op een wonderbaarlijke wijze hand in hand.

Fauness – “Dragonfly”

Sinds haar debuut in 2018 heeft Fauness op enkele projecten zichzelf al uitgedaagd, maar nog nooit klonk ze zo overtuigend als op “Dragonfly”. Het popdeuntje valt op door de verschillende vocals die in zo goed als heel het nummer over elkaar werden gelegd en zo nog wat aan kracht winnen. De etherische geluidseffecten doen de rest en zorgen ervoor dat ze zichzelf op deze single overstijgt.

Ziyad Al-Samman – “Madness”

Ziyad Al-Samman verhuisde van zijn geboorteland Jordanië naar Londen en ontdekte daar een niet tegen te houden passie voor muziek. Op zijn melancholische en alternatieve popnummer “Madness” horen we heel wat invloeden uit jazz en psychedelische rock terugkomen, waardoor we nog nieuwsgieriger worden naar de rest van zijn muzikaal palet.

Cheap Teeth – “I Am The Mud”

Cheap Teeth probeert al bijna drie jaar mee te varen op de gigantische Britse postpunkgolf, maar stootte voorlopig nog niet op land, zowel in het thuisland als aan onze kusten. Desondanks het gebrek aan succes, maken ze wél heel leuke muziek, wat ze eerder al bewezen met single “Animal Fat” en zeker nu met “I Am The Mud”. Speelsheid, een rammelige sound en humor: Cheap Teeth heeft het allemaal!

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Fauness - The Golden Ass (★★★): Met haar gat in de boter

Fauness groeide op in een vervloekt huis met een roemrijke geschiedenis in een klein stadje in Connecticut. De singer-songwriter vond in Londen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fauness - "High"

Fauness ontdekten we in 2019 met haar single “Dragonfly“, dat we toen omschreven als een zeer fijn popdeuntje. Haar muziek onderging sindsdien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

POLIÇA - Madness (★★★★): Angstaanjagend, verbluffend en hoopgevend

Vorig jaar vierde de Amerikaanse formatie POLIÇA hun tienjarig jubileum. Sinds hun start in 2011 groeiden ze uit tot een ware favoriet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.