banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves – “justified”

Eerder deze week kondigde Kacey Musgraves haar nieuwe album star-crossed aan en dat belooft een behoorlijk staaltje kunst te worden. Zo wordt de plaat ondersteund door een heuse film waarvan de trailer alvast zeer veelbelovend oogde. Dat hoeft ook geen verrassing te zijn, want nadat ze met Golden Hour meerdere Grammy’s won, liggen de verwachtingen rond de countryzangeres dan ook bijzonder hoog. Waar “star-crossed” vooral een filmische benadering van muziek was die het landschap schetste voor het gelijknamige album, licht “justified” een tipje van de muzikale sluier op. Het mag duidelijk zijn, het traject voor deze plaat is dan misschien snel, maar nergens voelt het gehaast.

Waar “star-crossed” een aangenaam voorgerechtje was, stilt “justified” de honger tijdelijk. Musgraves klinkt meer dan ooit klaar voor de wereld en dat resulteert in een sound die het evenwicht zoekt tussen zachte pop en country. Haar muzikale roots schemert mooi door, terwijl de zangeres duidelijk evolueert naar een artieste van wereldklasse die haar niche al lang ontgroeid is. De lijn van Golden Hour wordt duidelijk doorgetrokken en we durven zelfs zeggen dat de Amerikaanse nog een paar stapjes verdergaat. Terwijl het verhaal tegen een fijn tempo verteld wordt, zijn we getuige van een muzikale progressie die zich ontpopt tot een catchy geheel in het refrein. ‘Healing doesn’t happen in a straight line’, klinkt het en daarmee balanceert Kacey Musgraves op de dunne lijn tussen kwetsbaarheid en kracht. Met dit zeer leuke liedje weet de zangeres onze nieuwsgierigheid naar haar star-crossed nog maar eens te voeden.

star-crossed verschijnt op 10 september.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Kacey Musgraves – star-crossed (★★★★): Tijd heelt zelfs de diepste wonden

Bij het horen van de naam Kacey Musgraves denken we vooral aan country en akoestische gitaren. Dat was ook de leidraad voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves - "star-crossed"

Met haar Golden Hour wist Kacey Musgraves vriend en vijand te overtuigen, want plots was countrymuziek weer cool. Een beweging die al…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter pakt uit met Liam Gallagher, Michael Kiwanuka en 14 anderen

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Op elke festivaldag staat er al een wereldband uit z’n genre en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.