Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves – “star-crossed”

Met haar Golden Hour wist Kacey Musgraves vriend en vijand te overtuigen, want plots was countrymuziek weer cool. Een beweging die al enkele jaren aan een opmars bezig was, wist plots het echt grote publiek te bereiken en tal van harten te veroveren. Dat Musgraves de grote verrassing was op de Grammy’s in 2019 is dan ook geen verrassing, want naast beste country album, mocht ze ook het beeldje voor beste album meenemen naar huis. De verwachtingen voor een opvolger lagen dan ook hoog en daar was de Amerikaanse zich van bewust. Op een kerstplaat na, bleef het relatief stil en dat allemaal om aan die nieuwe langspeler te werken. Nadat ze een half jaar geleden uitgebreid vertelde over haar stukgelopen relatie en recenter nog sprak met Zane Lowe, wordt het lange wachten nu eindelijk beloond. Over enkele weken verschijnt star-crossed, waarvan we nu al de titeltrack te horen krijgen én de trailer van de bijbehorende film. Kacey Musgraves heeft zich duidelijk helemaal laten gaan en daar kunnen we alleen maar heel blij om zijn.

Door de jaren heen heeft de Amerikaanse countryster duidelijk geleerd hoe ze de aandacht van de luisteraar moet trekken. Al vanaf het intro van “star-crossed” lijken we op te stijgen naar een fel, warm licht, maar een lage frequentie zorgt ervoor dat we op onze hoede blijven. En dat is meer dan terecht, want plots worden we verrast door een gitaar die klinkt als de zandkorrels in een cowboyfilm. Het is pas wanneer Musgraves begint te zingen dat we vergeten dat we niet naar een audioboek aan het luisteren zijn, hoewel de verhalende kracht van de zangeres misschien wel het literaire overstijgt. Naarmate het nummer vordert, worden we begeleid naar de poorten van een engelachtig universum terwijl een elektronischere productie duidelijk maakt dat er een nieuw tijdperk aangebroken is. Een veelbelovend begin van star-crossed dat duidelijk meer belooft te worden dan louter een zoveelste album.

star-crossed, het album én de film, verschijnt op 10 september.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rainbow Kitten Surprise - "Overtime" (feat. Kacey Musgraves)

Ondanks dat ze vaak, al dan niet in hun genre, echt wel leuke muziek maken, raken sommige bands nooit echt vanonder de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kacey Musgraves - Deeper Well (★★★★): Een kantelpunt voor songwriting

Gehuld in cowboylaarzen en met haar gitaar onder de arm stelde Kacey Musgraves in 2013 haar debuutplaat Same Trailer Different Park voor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves - "Too Good to be True"

Niet alleen Taylor Swift wist de stap van countrymuziek naar de popwereld te zetten, maar ook Kacey Musgraves wist moeiteloos beide werelden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.