Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Convenience – “Accelerator (Pts I + II)”

© Dani Leal

Uit New Orleans stellen we je met plezier The Convenience voor. Het duo, bestaande uit Nick Corson en Duncan Troast, wist in 2018 al enkele ep’s uit te brengen en werd zo opgepikt door Winspear. Daar mogen ze nu hun eerste album op uitbrengen dat de titel Accelerator krijgt. Met reeds twee singles op de teller dit jaar gaat ook de aankondiging van dit album gepaard met een single die uit twee delen bestaat. “Accelerator (Pts I + II)” kan de plaat weliswaar niet beter aankondigen, want de groove is aanstekelijk.

Die groove is al van bij het begin te horen. Met een heerlijke gitaar en een percussie die voor een catchy dynamiek zorgt, is de muziek al snel iets waarbij je niet stil kan blijven staan. Het tempo zit catchy in elkaar en de vocals van de twee zijn perfect op elkaar ingesteld. Je zou The Convenience kunnen zien als een mix tussen Prince en Jungle en dat is enkel maar goed voor de coolness en funk waarmee de band zijn “Accelerator (Pts I + II)” presenteert. Een refrein dat blijft hangen en een baslijntje dat altijd aanstekelijk blijft, zijn de enige overtuigende factoren die we nodig hebben om overstag te gaan.

Accelerator verschijnt op 22 oktober.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.