Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Geese – “Low Era”

© Daniel Topete

Het dierenrijk is altijd goed voor enkele fijne bandnamen, bij Geese houden ze het weliswaar simpel. De band uit Brooklyn wist enkele maanden terug te verbluffen met debuutsingle “Disco”. Nu komt het vijftal met “Low Era”, het nummer dat de bal aan het rollen bracht. De band uploadde dat nummer namelijk enkele jaren geleden al online en al snel werden ze opgepikt door een managementbureau. Iedereen wilde ze op het label en uiteindelijk kon Partisan ze tekenen. Het bandje werd initieel gewoon voor de fun opgericht, maar lijkt nu toch naar de sterren te mogen reiken. Het volledige, interessante verhaal rond het ontstaan van de band lees je hier.

“Low Era” is een fijn speels postpunkliedje geworden waarbij de gitaarlijnen van bij het begin een bepaalde ‘je m’en fous‘ uitstralen. De vocals doen bij deze denken aan een andere band met een dier in de naam, Cage The Elephant. Het is een soort van funky zalfje op de duistere instrumentatie, waardoor het geheel toch een extra dimensie krijgt. We kunnen begrijpen dat de band hiermee een doorbraak forceerde bij heel wat geïnteresseerde managers en labels, want het nummer heeft een bepaalde durf die je ook bij bands als LCD Soundsystem hoort, maar blijft wel experimenteren. Er zit veel in deze “Low Era” en dat is nog maar de tweede single van wat nog zal volgen.

Op 29 oktober verschijnt met Projector de debuutplaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3369 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2021 die je niet mocht missen

Natuurlijk is het fijn als je favoriete band na enkele jaren afwezigheid nog eens een album uitbrengt, maar het is minstens even…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Geese - Projector (★★★★): Opwindend en wondermooi postpunkdebuut

Als donderslag bij heldere hemel verscheen enkele maanden geleden Geese, een vijfkoppig postpunkcollectief uit Brooklyn, met “Disco“, naar onze bescheiden mening een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.