Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Geese – “Disco”

© Daniel Topete

Als er iets is dat je als nieuwe band wel een vertrouwensboost zou moeten kunnen geven, is het wel aangetrokken worden door een groot label. Geese, een nieuwe band uit Brooklyn, mag al meteen tonen wat het kan van Partisan Records, hetzelfde label waar ook IDLES en Fontaines D.C. onderdak vonden. Waar dat bij sommigen voor druk zorgt, trekt het vijftal uit New York zich daar maar weinig van aan. Hun debuutsingle, dat de aanloop naar een eerste album introduceert, is een speciaal en sterk stukje postpunk van een band die voor het eerst van zich laat horen.

“Disco” is donker en dreigend het ene moment, en dan weer speels en kwiek het volgende. Het zit complex in mekaar, bouwt wat spanning op, neemt een emotionele omweg, en ontploft dan weer halverwege in een waas van strakke postpunk-instrumentatie. Met wat psychedelische- en indierockinvloeden laat Geese zich ook van hun meer genuanceerde en volwassen kant zien. Door “Disco” snap je waarom Geese al meteen een aantrekkelijk platencontract gekregen heeft. Het blijk van vertrouwen dat de band krijgt is duidelijk gegrond, en de verwachtingen zijn nu gesteld.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

118 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Geese - "Low Era"

Het dierenrijk is altijd goed voor enkele fijne bandnamen, bij Geese houden ze het weliswaar simpel. De band uit Brooklyn wist enkele…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bikini Body - "Daily Mail"

‘Post-gutter-skunk-funk’, zo omschrijft Bikini Body zichzelf. Maar eigenlijk past deze band perfect binnen de enorme golf aan Britse postpunk die de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.