Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Geese – “Disco”

© Daniel Topete

Als er iets is dat je als nieuwe band wel een vertrouwensboost zou moeten kunnen geven, is het wel aangetrokken worden door een groot label. Geese, een nieuwe band uit Brooklyn, mag al meteen tonen wat het kan van Partisan Records, hetzelfde label waar ook IDLES en Fontaines D.C. onderdak vonden. Waar dat bij sommigen voor druk zorgt, trekt het vijftal uit New York zich daar maar weinig van aan. Hun debuutsingle, dat de aanloop naar een eerste album introduceert, is een speciaal en sterk stukje postpunk van een band die voor het eerst van zich laat horen.

“Disco” is donker en dreigend het ene moment, en dan weer speels en kwiek het volgende. Het zit complex in mekaar, bouwt wat spanning op, neemt een emotionele omweg, en ontploft dan weer halverwege in een waas van strakke postpunk-instrumentatie. Met wat psychedelische- en indierockinvloeden laat Geese zich ook van hun meer genuanceerde en volwassen kant zien. Door “Disco” snap je waarom Geese al meteen een aantrekkelijk platencontract gekregen heeft. Het blijk van vertrouwen dat de band krijgt is duidelijk gegrond, en de verwachtingen zijn nu gesteld.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

149 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle - "Candy Crush"

De afgelopen week werd zeer duidelijk dat de wereld zich zoetjes aan weer mag opmaken voor de talloze zwoele, zomerse dagen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Interpol - "Fables"

De derde single voor Interpols nieuwe albumcyclus is een feit! De Amerikaanse postpunkveteranen hergroepeerden na het stevig bekritiseerde Marauder uit 2018, en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luna Rosa - "Brutal Nature"

De mannen van Luna Rosa beschrijven zichzelf als een alternatief kwartet uit Northamptonshire die de schoonheid in het cynisme van de ontevreden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.