InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle The 925 – “Fake Love”

De lockdown bleek een inspiratiebron voor vele muzikanten. Zo ook voor Jorik Van den Bosch (Mooneye) en Tomas Van Hove. De nummers die ze toen schreven leidden tot het ontstaan van het rockcollectief The 925. Al snel vervoegden Bram Baele, Aaron Machtelinckx en Nick Maertens het duo en werd er hard gewerkt aan een eerste ep, die vandaag wordt aangekondigd met een eerste single onder de noemer “Fake Love”. De Gentse band brengt rock-’n-roll à la 60’s, maar met toch een moderne insteek.

“Fake Love” gaat over de digitale liefde: mensen swipen er op los en durven niet meer tegen elkaar te spreken zonder elkaar eerst via chat te hebben gesproken. Dit vertaalt zich in een energetisch rocknummer waar het gaspedaal stevig wordt ingeduwd. Drie minuten lang worden we door elkaar geschud door rammelende gitaren, een vettige orgelriff en knallende drums. Met deze krachtige sound weet de kersverse band een behoorlijke indruk achter te laten. Dat de ep gemasterd is door Jim Diamond van onder meer The White Stripes speelt daar misschien ook een rol in. Hoe dan ook, “Fake Love” draait niet rond de pot, maar is gewoon rechtdoor knallen. Wij kijken alvast uit naar meer van dit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 925 - "Good Man"

Bij het horen van de bandnaam The 925 denk je misschien eventjes aan Dolly Parton, maar de Gentse band heeft niet meteen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 925 - "Judy"

Hou je van een goede portie ouderwetse rock-‘n-roll? Hoeven er niet te veel franjes aan? Dan heeft The 925 alles wat je…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The 925 - "Flashback"

Hou je van een goede portie ouderwetse rock-‘n-roll? Dan zit je met The 925 gebeiteld! Jorik Van den Bosch (Mooneye) en Tomas…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.