Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circuit des Yeux – “Dogma”

Circuit des Yeux, een van de projecten van artieste Haley Fohr, prezen we in het verleden voor haar compromisloosheid, ambitie en openhartigheid. Daarom zijn we opgetogen dat er nieuws is over het eerste nieuwe studioalbum sinds Reaching for Indigo uit 2017. -io verschijnt namelijk op 22 oktober via Matador. Circuit des Yeux beschrijft -io als een wereld waar alles continu eindigt en waar de zon voortdurend aan het ondergaan is. Een plaats waar ze openlijk de spiraal van angst, ziekte, dood en verdriet kan verkennen. Vanaf vandaag kunnen we alvast naar de eerste geluiden uit die wereld luisteren, want Circuit des Yeux bracht “Dogma” uit, de eerste single uit de plaat.

Op “Dogma” zingt Circuit des Yeux over de rol van dogma’s in onze samenleving en in de drijfveren van onszelf als individuen. Muzikaal doet ze dat met dezelfde standvastigheid en overtuiging die we van haar gewend zijn. Haley Fohr laat haar intense lage stem galmen over een diepe gitaarriff, krachtige ploffende drums en een wolk van mysterieuze synths. Wie vertrouwd is met haar werk, herkent de elementen die Circuit des Yeux hier gebruikt, maar toch voelt “Dogma” als het begin van een volledig nieuw hoofdstuk. -io zal zonder twijfel opnieuw een luisterervaring worden die naar de keel grijpt.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
LiveRecensies

Circuit des Yeux + TALsounds @ Vooruit: Spanning tussen sereniteit en emotie

De Vooruit weet elk seizoen opnieuw een spraakmakend en eigenzinnig programma samen te stellen, ook op muzikaal vlak. Een van die namen…
AlbumsRecensies

Circuit des Yeux - Reaching For Indigo (★★★★): Bevrijdende openbaring

Haley Fohr is al sinds haar achttiende de bezieler van Circuit des Yeux. Dit project heeft dus al een zekere geschiedenis en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.