banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese – “You Deserve an Oscar”

Matthew Maltese groet al tijdlang de wondere wereld als singer-songwriter. Deze dubbele titel van zanger alsook schrijver is hij meer dan waardig, met zijn doorwinterd, maagdelijk stemgeluid en de immer verzorgd doch verfrommelde verzen die je steeds opnieuw wil beluisteren en lezen. De jongeman is soms bitter, soms nihilistisch, soms liefdeszuur, maar altijd met de nodige grinnik. In zijn muziek schrijft hij die blik op de dagdagelijksheid van het leven van zich af. Zo doet hij dat ook in “You Deserve An Oscar, ” de derde single die zijn dit najaar opkomend album Good Morning It’s Tomorrow Now mag aankondigen. Voorgangers waren het slowdansende “Mystery” en de serenade “Shoe”, beiden rustig en charmant, nooit exhuberant.

In de nieuwste single bezingt hij in vooreerst absurd lijkend proza de mensen die de voortstuwende smaad van het leven weten te verhullen. ‘You deserve an Oscar’, meent hij, want alle kleine, moeilijke dingen die zich opstapelen weten we zonder veel moeite weg te acteren. Of het nu gaat over het onvermijdelijk verschuiven van de seizoenen, een passieve wandeling om weer een koffie of het opsmeren van zonnecrème, voor de (hoog)gevoelige zielen onder ons kunnen de kleinste tikjes al zwaar gaan doorwegen. Het nummer klinkt echter even kalm als de vorige singles, een nieuwe vorm van levensrust (maar ook het zich neerleggen bij verlies van die soms te woelige jonge levenslust) in de muziek van de Brit.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

72 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Matt Maltese - Good Morning It's Now Tomorrow (★★★★): Een Rode Kreeft, alstublieft

Samen met Zuid-Londens-Canadese Matt Maltese wensen we u graag een goedemorgen, want vandaag is weer een nieuwe dag. En met die nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "Mystery"

De Zuid-Londense singer-songwriter Matt Maltese kennen we van zijn soms laconieke, soms tedere muziekvideo’s en de ballades die er hand in hand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty - "To S. / To R."

De tijd waarin we Father John Misty als ex-lid van Fleet Foxes beschouwden, ligt ver achter ons. De man heeft namelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.