Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese – “You Deserve an Oscar”

Matthew Maltese groet al tijdlang de wondere wereld als singer-songwriter. Deze dubbele titel van zanger alsook schrijver is hij meer dan waardig, met zijn doorwinterd, maagdelijk stemgeluid en de immer verzorgd doch verfrommelde verzen die je steeds opnieuw wil beluisteren en lezen. De jongeman is soms bitter, soms nihilistisch, soms liefdeszuur, maar altijd met de nodige grinnik. In zijn muziek schrijft hij die blik op de dagdagelijksheid van het leven van zich af. Zo doet hij dat ook in “You Deserve An Oscar, ” de derde single die zijn dit najaar opkomend album Good Morning It’s Tomorrow Now mag aankondigen. Voorgangers waren het slowdansende “Mystery” en de serenade “Shoe”, beiden rustig en charmant, nooit exhuberant.

In de nieuwste single bezingt hij in vooreerst absurd lijkend proza de mensen die de voortstuwende smaad van het leven weten te verhullen. ‘You deserve an Oscar’, meent hij, want alle kleine, moeilijke dingen die zich opstapelen weten we zonder veel moeite weg te acteren. Of het nu gaat over het onvermijdelijk verschuiven van de seizoenen, een passieve wandeling om weer een koffie of het opsmeren van zonnecrème, voor de (hoog)gevoelige zielen onder ons kunnen de kleinste tikjes al zwaar gaan doorwegen. Het nummer klinkt echter even kalm als de vorige singles, een nieuwe vorm van levensrust (maar ook het zich neerleggen bij verlies van die soms te woelige jonge levenslust) in de muziek van de Brit.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "Florence"

Matt Maltese is een Brits-Canadese singer songwriter die vaak gekarakteriseerd wordt door een melancholische en licht cynische tekst, die vergezeld wordt door…
InstagramLiveRecensies

Father John Misty @ Ancienne Belgique (AB): De vrijzinnige predikant en zijn koor

Chloë and the Next 20th Century was als album een even grote stijlbreuk als men kon verwachten van een artiest als Father…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.