Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moaning Lisa – “Cold Water”

Moaning Lisa is, buiten de zesde aflevering van The Simpsons, ook een Australische grungerockband. De dames (en heer) wonnen in 2016 de National Campus Band Competition nadat ze samen muziek studeerden in de hoofdstad. Spoel vijf jaar verder en het viertal heeft twee ep’s op zijn naam, met een debuutalbum dat voor oktober gepland staat. “Cold Water” is alvast een voorproefje van hoe die eerste plaat gaat klinken.

In het begin doet het nummer wat denken aan andere moderne grungerock, zoals het Gentse trio Teen Creeps. Wanneer zangeres Charlie begint te zingen, gaat het een andere richting uit. Grungerock gekruist met jaren 2000-emo? Daar lijkt het wel op. “I’m always cool in a crisis”, verkondigt de Australische. Over actueel gesproken, ook al is deze crisis bijna voorbij. De song eindigt met een gitaarsolo zoals we die van grungemuziek gewend zijn: simpel, maar rechttoe rechtaan.

De naam Moaning Lisa zegt het al: soms wordt er wat gezaagd, maar geklaag is dan ook een deel van de charme van grunge. Ondanks die charme, maakt “Cold Water” ons niet echt warm voor het langspeeldebuut van de Australiërs. Hoe dan ook, op 8 oktober komt hun album Something Like This But Not This uit.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.