Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Admiral Freebee – “Coming of the Light”

We hebben er een hele lange tijd op moeten wachten, maar sinds vorig jaar zwaait de Admiraal terug de plak. Tom Van Laere scoorde doorheen zijn carrière natuurlijk al heel wat nationale hits en had op zich nog weinig te bewijzen als muzikant, dus trok hij zich even terug naar de achtergrond. In volle coronatijd stak hij terug zijn neus aan het venster, met een splinternieuwe ep onder de arm. Mede door de moeilijke situatie bleef Don’t Follow Me, I’m Lost weliswaar een beetje onder de radar, maar nu de donkere viruswolken stilletjes aan beginnen op te klaren, begint ook Admiral Freebee aan een nieuw hoofdstuk. De eerstesteenlegging wordt ingeluid door “Coming of the Light”, waarmee het zonnetje ook meteen wat harder begint te stralen.

“Coming of the Light” wordt dan ook meteen de eerste single van een gloednieuwe plaat van Admiral Freebee, die al in oktober het levenslicht zal zien. Om ons toch nog even zoet te houden, trakteert de Antwerpenaar ons op een zeer degelijke single. De sfeer zit er meteen in doordat het nummer met een leuk tempo lekker binnenkomt. Fijne drums, dromerige synths en als Toms hese stem er dan nog bij komt, lijkt het geheel al snor te zitten. In de refreinen komt dan de nodige dosis herkenbaarheid, waardoor “Coming of the Light” al snel in je hoofd blijft plakken. Na zijn ietwat rustigere ep is de Admiraal nu dus terug wat meer uptempo gaan klinken, waardoor we vol verwachting uitkijken naar wat hij nog meer voor ons in petto heeft.

The Gardener, de ondertussen al achtste plaat van Admiral Freebee, verschijnt op 29 oktober. Van Laere speelt komende zomer nog een handvol shows. Waar je hem precies aan het werk kan zien, ontdek je op zijn website.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Admiral Freebee @ Ancienne Belgique (AB): Keyboards en aliens

Admiral Freebee, oftewel Tom Van Laere, stelde in de AB zijn nieuwe ep Don’t Follow Me, I’m Lost voor. De eerste release in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BUN - "There I Go"

We zijn weer een maandje verder dus plichtsgetrouw loste Brecht Vanvyaene opnieuw een verse single. In februari waanden we ons in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Admiral Freebee - "No Ordinary Moments"

Het was tot vandaag al van 2016 geleden dat we nog eens iets van Admiral Freebee hadden gehoord. Zo nu en dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.