Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Bumma Sanger”

© Jaime Wdziekonski

De Australische alternatievelingen van Tropical Fuck Storm koppen met “Bumma Sanger” reeds de vijfde single van hun derde album binnen, dat – als alles goed gaat – volgende week te beluisteren is. Van het nakende Deep States hoorden we vorige maand al “G.A.F.F.” en “New Romeo Agent”, respectievelijk een bijna catchy ballad en een funk-rocknummer, die de luisteraar doen benieuwen naar wat komt.

Ook “Bumma Sanger” surft enigszins verder op die funkrockgolf, en anders dan op “New Romeo Agent” is het hier weer Gareth Liddiard die de luisteraar door het nummer zingt en met zijn scheurende doch ironische stem de beste teksten poneert. De track begint hevig en onheilspellend, maar valt dankzij een redelijk toegankelijk refrein en de zoete backings van Erica Dunn toch op zijn melodische plooi. “You Let my Tyres Down”, het bekendste en misschien meest klassieke rocknummer van TFS, heeft een duidelijke structuur met hier en daar een duidelijk geplande ontploffing – deze nieuwe single gaat daarentegen een beetje overal en nergens naartoe. In het slotstuk wordt de track wel weer opgeraapt door het vlammende ‘why waste time’ en de tegendraadse gitaarbewegingen van de vierkoppige band, en wordt het nummer zo toch elegant uitgezwaaid.

Terwijl “Bumma Sanger” van punk- en grungewalletjes eet, is hij in the end weer een eigenzinnige som, groter dan de delen, die Tropical Fuck Storm schreeuwt. Op 20 augustus horen we hoe de band dit nummer tussen de andere gekke singles vlecht op nieuwe langspeler Deep States.

Website / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Tropical Fuck Storm @ Botanique: De sloophamer bovenhalen

De Rotonde in de Botanique was al een hele tijd geleden hopeloos uitverkocht voor de doortocht van Tropical Fuck Storm. Wie zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm - "Ann"

Het afgelopen decennium is Australië helemaal in de ban van alles dat ruikt naar garagerock, psychedelica en noise. Zelfs binnen die experimentele…
AlbumsRecensies

Springtime - Springtime (★★★★): Een koude herfstdag in de lente

De term ‘supergroep’ spreekt altijd sterk tot de verbeelding. Ervaren leden uit verschillende bands bundelen er de krachten rond een gezamenlijk project….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.