Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “New Romeo Agent”

© Jaime Wdziekonski

Eind augustus verschijnt met Deep States alweer de derde plaat van het bont allegaartje dat zichzelf Tropical Fuck Storm noemt. De Australiërs breken hierop voor het eerst met hun creatieve chaotische albumhoezen en zijn dit keer zelf op de hoes te vinden. Dit is iets minder te horen in de muziek; op eerste single “G.A.F.F.” was het alvast moeilijk om een lijn te vinden, maar op de nieuwste single “New Romeo Agent” vind je die lijn iets makkelijker.

“New Romeo Agent” is een dreigend nummer geworden dat weliswaar nergens uit zijn voegen barst. Het begint tamelijk experimenteel met een gitaar die dreigt overstuur te gaan. Dat gebeurt niet, want met de drums en vocals erbij klinkt de single zelfs tamelijk toegankelijk. Er zit een catchy melodie in en nergens gaat de band hier uit zijn chaotisch vatje tappen. Dat is op zijn minst gezegd verrassend, maar zo’n nummers maakte Captain Beefheart ook. De eerste soort van ballad is een feit voor Tropical Fuck Storm en op 20 augustus weten we hoe dit in een volledig album past.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm - "Ann"

Het afgelopen decennium is Australië helemaal in de ban van alles dat ruikt naar garagerock, psychedelica en noise. Zelfs binnen die experimentele…
AlbumsRecensies

Springtime - Springtime (★★★★): Een koude herfstdag in de lente

De term ‘supergroep’ spreekt altijd sterk tot de verbeelding. Ervaren leden uit verschillende bands bundelen er de krachten rond een gezamenlijk project….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tropical Fuck Storm - Deep States (★★★): Fuck Storm in al zijn facetten

De Australische rockformatie Tropical Fuck Storm maakt albums aan de lopende band. Uit de assen van The Drones richtte Garreth ‘Gaz’ Liddiard…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.