Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thrice – “Robot Soft Exorcism”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vorige maand kregen we met de eerste single “Scavengers” al een eerste voorsmaakje van Horizons/East, het elfde studio-album van een van de meest invloedrijke posthardcorebands van de laatste decennia. Sinds hun tijdelijke break van een vijftal jaar geleden wordt Horizons/East reeds het derde album. Sinds hun comeback is de sound ook ietwat veranderd en hebben enkele fans toch afgehaakt. Je kan dan ook moeilijk zeggen dat ze nog steeds de band zijn die The Artist In The Ambulance geschreven hebben. Hun vorige plaat Palms werd eerder lauw ontvangen door de fans en de druk lag dus ook relatief hoog voor deze Horizons/East.

Daar waar “Scavengers” al relatief goed ontvangen werd, gaat deze “Robot Soft Exorcism” de liefhebbers zeker en vast kunnen overtuigen. Het nummer lokt de luisteraar naar binnen met een unieke robotachtige beat die bijna lijkt te ademen, waardoor een levend ritme ontstaat. De titel van de song klinkt misschien bekend in de oren voor degenen die David Dark kennen. De Amerikaanse auteur en leraar bedacht de term in een twitter-thread en onderzocht een metafoor in een poging ons te helpen onderscheid te maken tussen schadelijke en destructieve systemen en degenen die ze bewonen en ervan profiteren. Zanger Dustin Kensrue pakt het beeld op en blaast het nieuw leven in. Kensrue en Dark bespraken het onderwerp trouwens maanden geleden al in een podcast die ze samen deden. Muzikaal bouwt het nummer steeds verder op een donkere groove die naarmate het nummer vordert steeds harder en harder wordt.

Thrice zal de fans die ontgoocheld waren door Palms één voor één terugwinnen met deze “Robot Soft Exorcism”. Misschien heb je het nog niet door na één luisterbeurt, maar Thrice bewijst dat ze nog steeds tot het kruim van de posthardcore behoren. Een gelaagd nummer dat ons doet smachten naar meer.

Horizons/East verscheept op 8 oktober bij Epitaph.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsRecensies

Dustin Kensrue - Desert Dreaming (★★★½): Als een cowboy door het Zuidwesten van Amerika

Dustin Kensrue, bij velen bekend als de frontman van de posthardcoreband Thrice, heeft zich gedurende bijna twee decennia ook laten gelden als…
InstagramLiveRecensies

Thrice @ Trix (Zaal): Grote onderscheiding op het twintigjarige feestje van The Artist In The Ambulance

2003 was een doorslaggevend jaar voor het screamo genre. Voor wie toen nog te jong was; emotioneel geladen liedjes met schreeuwende vocalen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dustin Kensrue - "Death Valley Honeymoon" (feat. Cat Clyde)

Volgende week zaterdag zal Dustin Kensrue met zijn Thrice het monumentale The Artist In The Ambulance integraal vertolken in een uitverkochte Trix….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.