Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thrice – “Scavengers”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Thrice is al lang geen onbekende naam meer in het milieu van de posthardcore. Op 17 september is de band uit Californië zelfs toe aan zijn elfde plaat, die de titel Horizons/East krijgt. Het is de eerste plaat van de groep sinds 2018 en dus werd er ook wat reikhalzend naar uitgekeken. Met “Scavengers” krijgen we ook meteen een eerste single en het is een veelbelovend voorsmaakje geworden.

Net geen vijf minuten duurt “Scavengers” en er wordt vooral op sfeer gebouwd. De vettige vocals worden ondersteund door een dreigende gitaarsound en zo krijg je net voor de eerste minuut ook een harde explosie. Het geheel klinkt plots heel wat epischer en je omarmt de sound al heel snel. De single klinkt niet meteen ontoegankelijk en dat is vooral te danken aan de herkenbare riff die zich gedurende het refrein telkens naar boven brengt. Naar het einde toe volgen nog wat instrumentale riffexplosies en zo kunnen we al beginnen aftellen naar binnen twee maanden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Thrice @ Trix (Zaal): Grote onderscheiding op het twintigjarige feestje van The Artist In The Ambulance

2003 was een doorslaggevend jaar voor het screamo genre. Voor wie toen nog te jong was; emotioneel geladen liedjes met schreeuwende vocalen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dustin Kensrue - "Death Valley Honeymoon" (feat. Cat Clyde)

Volgende week zaterdag zal Dustin Kensrue met zijn Thrice het monumentale The Artist In The Ambulance integraal vertolken in een uitverkochte Trix….
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.