Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus – “Sex Tape”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het zijn mooie dagen voor de fans van Hippo Campus. Nu het coronavirus stilletjes aan lijkt weg te ebben, komt ook het Amerikaanse vijftal terug boven water drijven met een splinternieuwe ep. Alsof dat nog niet genoeg is, brengt de band vandaag ook nog eens een sex tape uit. Voor het water je al in de mond begint te lopen, zullen we de boel toch maar even temperen. Hippo Campus gaat niet echt uit de kleren, “Sex Tape” is de titel van de nieuwste single. Die volgt het zomerse “Bad Dream Baby” op waar we enkele weken geleden al mee kennis konden maken. Good Dog, Bad Dream belooft, afgaande op de voorsmaakjes, dus net op tijd te komen voor het zonnetje, dat vanaf volgende week schijnbaar overuren zal gaan draaien.

Er zit niet zo heel veel verstopt in “Sex Tape”. Het nummer hangt aan elkaar met een herhaaldelijke zomerse gitaarlijn, terwijl frontman Jake Luppen je doorheen het nummer leidt met zijn stem. Geleidelijk aan komen er nog wel wat extra elektronische kleinigheidjes bij kijken en laat de drum je vrolijk meetikken met je voet, maar op een grootse onploffing blijft het wachten. Uiteindelijk komt die er zelfs niet, waardoor de sex tape van Hippo Campus toch redelijk teleurstelt. Een leuk nummer is het zeker, maar ook niet meer dan dat. Hopelijk mogen we op de ep wat meer gesofisticeerde nummertjes verwachten, zoals bij “Bad Dream Baby” het geval was.

Aanstaande vrijdag verschijnt Good Dog, Bad Dream. 

Facebook / Instagram

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus - "Ride or Die"

Sinds Hippo Campus vorige zomer zijn neus terug aan het venster stak, lijkt er geen rem meer te staan op het Amerikaanse…
AlbumsRecensies

Hippo Campus - Good Dog, Bad Dream (★½): Te veel willen, te weinig kunnen

Drie jaar was het geleden dat we nog iets van Hippo Campus hadden gehoord, maar dat was lang niet de bedoeling. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus - "Bad Dream Baby"

Het Amerikaanse Hippo Campus gaat al een kleine tien jaar mee, maar op een grote doorbraak blijft het vooralsnog wachten. Dat is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.