Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus – “Ride or Die”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Sinds Hippo Campus vorige zomer zijn neus terug aan het venster stak, lijkt er geen rem meer te staan op het Amerikaanse vijftal. Ondertussen verscheen er met Good Dog, Bad Dream al een bijzonder middelmatige ep, maar nu zit er alweer een derde plaat aan te komen. Die kreeg de toepasselijke titel LP3 en lijkt in hetzelfde schuitje te eindigen als zijn voorganger. Dat betekent niet meteen dat de band slechte muziek maakt, maar tussen de paar positieve uitschieters zit er net wat te veel voorspelbaarheid. Niets nieuws onder de zon dus, en dat is ook bij het nieuwe “Ride or Die” het geval.

Met niet meer dan een drumbeat, wat aanvullende elektronica en de stem van frontman Jake Luppen begint de nieuwste creatie van Hippo Campus, maar al snel krijgen we het gevoel dat we naar een onuitgebracht B-kantje van pakweg Vampire Weekend zitten te luisteren. Bijster veel gebeurt er namelijk niet. Even later volgt er alsnog een kleine opflakkering, die jammer genoeg van korte duur is en zo raakt de band al snel weer verstrengeld in zijn oude gewoonten. Op zich is “Ride or Die” nog een fijn nummertje om in een of andere zomerbar op de achtergrond te draaien, maar meer dan dat zit er helaas niet in.

LP3 verschijnt op 4 februari. De dag erna, 5 februari, zou Hippo Campus als alles goed gaat in Trix spelen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1464 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Hippo Campus - Good Dog, Bad Dream (★½): Te veel willen, te weinig kunnen

Drie jaar was het geleden dat we nog iets van Hippo Campus hadden gehoord, maar dat was lang niet de bedoeling. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus - "Sex Tape"

Het zijn mooie dagen voor de fans van Hippo Campus. Nu het coronavirus stilletjes aan lijkt weg te ebben, komt ook het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus - "Bad Dream Baby"

Het Amerikaanse Hippo Campus gaat al een kleine tien jaar mee, maar op een grote doorbraak blijft het vooralsnog wachten. Dat is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.