Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus – “Bad Dream Baby”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het Amerikaanse Hippo Campus gaat al een kleine tien jaar mee, maar op een grote doorbraak blijft het vooralsnog wachten. Dat is best vreemd, want de band mocht al met een aantal leuke namen mee op tour en de muziek die ze fabriceert mag er ook zeker zijn. Toch is het ondertussen al een hele tijd geleden dat we nog verwend werden met nieuw materiaal van het vijftal. In 2018 tourden de mannen de wereld rond met Bambi, om het daaropvolgende jaar een lijstje demo’s uit te brengen, maar daar bleef het voorlopig bij. Hippo Campus blijkt nu van de lockdown gebruik te hebben gemaakt om met nieuwe muziekjes op de proppen te komen. Binnen een kleine twee maanden komt er nog eens een ep’tje uit, met het splinternieuwe “Bad Dream Baby” nu als eerste voorsmaakje.

Ondanks de lange afwezigheid spettert de band op hun nieuwste exemplaar nog steeds vrolijk verder in het water. Het nummer komt lekker zomers op gang met een leuk tempo en een gitaarlijntje dat de zon van achter de wolken tovert. Frontman Jake Luppen gooit er met zijn herkenbare, redelijk monotone stem een aantal ironische lyrics tegenaan, waarin hij zijn bezorgdheid uit over Britney Spears en over hoe zijn hondje op sterven ligt. Nogal tegenstrijdig met de bijzonder vrolijke muziek die de mannen op je afvuren, maar ook dat is Hippo Campus. De perfecte soundtrack om de vakantie op gang te knallen, die nieuwe single. Zeker als er tegen het einde nog een ietwat grootse opbouw volgt, inclusief blazers en een karrenvracht aan elektronica. Wij kijken nu al uit naar Good Dog, dat op 6 augustus het levenslicht zal zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus - "Ride or Die"

Sinds Hippo Campus vorige zomer zijn neus terug aan het venster stak, lijkt er geen rem meer te staan op het Amerikaanse…
AlbumsRecensies

Hippo Campus - Good Dog, Bad Dream (★½): Te veel willen, te weinig kunnen

Drie jaar was het geleden dat we nog iets van Hippo Campus hadden gehoord, maar dat was lang niet de bedoeling. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hippo Campus - "Sex Tape"

Het zijn mooie dagen voor de fans van Hippo Campus. Nu het coronavirus stilletjes aan lijkt weg te ebben, komt ook het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.