AlbumsRecensies

Skepta – All In (★★½): Zeer wisselvallig project

Skepta mag zichzelf kronen als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië. Binnen het grimegenre heeft hij al even zijn visitekaartje afgegeven, met onder andere de hits “Greaze Mode” en “No Sleep“. Zijn laatste solo-ep of -album is alweer geleden van 2019, dus het was weer tijd om met een ep uit te komen. All In telt vijf nummers en zit vol variatie!

Op de ep heeft elk van de vijf tracks een andere soort beat en een andere vibe gekregen. Jammer genoeg is niet elke vibe even aangenaam en goed als de andere. “Lit Like This”, bijvoorbeeld, neigt heel hard naar afromuziek en dat past niet echt bij Skepta. Zijn boodschap is dan weer sterk, maar past niet echt op de beat. De opener van de ep, “Bellator”, is wél een schot recht in de roos. De manier van rappen op “Bellator” is zeer passend bij de instrumentatie: zeer hard en rechtuit.

Wat dan weer volledig anders is dan de rest van de ep, is het nummer “Peace of Mind”. De met autotune overgoten stem van Skepta gaat hier zeer hard de richting uit van Travis Scott, wat op zich wel eens geinig is. Het brengt een zeer aanstekelijke vibe met zich mee, die Teezee en Kid Cudi verderzetten. Natuurlijk mag een rapper als Skepta niet ontbreken als het gaat over meegaan op een trend. Al even is de UK-drill een ontzettende hype in de wereld en die verspreidt zich verder naar andere steden en landen. “Eyes on Me” bevat alles wat dit soort muziek nodig heeft: stoere teksten en een harde beat.

Een nummer dat wel wat teleurstelt en niet echt past in dit geheel, is de samenwerking met J Balvin. “Nirvana” gaat van start met een zwoele gitaarmelodie, waarna er een trapbeat op wordt gezet. Waarschijnlijk had Skepta een zeer goed concept in zijn hoofd, maar de uitwerking laat toch wat steken vallen. Jammer, want dit kon wel iets worden. De gastbijdrage van J Balvin is ook volledig overbodig en zorgt alleen maar voor een nog teleurstellender geheel.

All In is dus een zeer wisselvallig project. Het is niet slecht, maar ‘wauw’ is het ook zeker niet. Volgende keer beter, Skepta!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

148 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amanda Tenfjord – “All In”

Het songfestival kan carrières maken en kraken, en in het geval van Amanda Georgiadis Tenfjord gaan we voorlopig uit van het eerste….
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert (★★★★★): Een hoogvlieger bloeit helemaal open

Hiphop is al lang geen mannenwereld meer, dat betoogt Little Simz nog het meeste van al. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste stond al jaren op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.