AlbumsRecensies

Skepta – All In (★★½): Zeer wisselvallig project

Skepta mag zichzelf kronen als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië. Binnen het grimegenre heeft hij al even zijn visitekaartje afgegeven, met onder andere de hits “Greaze Mode” en “No Sleep“. Zijn laatste solo-ep of -album is alweer geleden van 2019, dus het was weer tijd om met een ep uit te komen. All In telt vijf nummers en zit vol variatie!

Op de ep heeft elk van de vijf tracks een andere soort beat en een andere vibe gekregen. Jammer genoeg is niet elke vibe even aangenaam en goed als de andere. “Lit Like This”, bijvoorbeeld, neigt heel hard naar afromuziek en dat past niet echt bij Skepta. Zijn boodschap is dan weer sterk, maar past niet echt op de beat. De opener van de ep, “Bellator”, is wél een schot recht in de roos. De manier van rappen op “Bellator” is zeer passend bij de instrumentatie: zeer hard en rechtuit.

Wat dan weer volledig anders is dan de rest van de ep, is het nummer “Peace of Mind”. De met autotune overgoten stem van Skepta gaat hier zeer hard de richting uit van Travis Scott, wat op zich wel eens geinig is. Het brengt een zeer aanstekelijke vibe met zich mee, die Teezee en Kid Cudi verderzetten. Natuurlijk mag een rapper als Skepta niet ontbreken als het gaat over meegaan op een trend. Al even is de UK-drill een ontzettende hype in de wereld en die verspreidt zich verder naar andere steden en landen. “Eyes on Me” bevat alles wat dit soort muziek nodig heeft: stoere teksten en een harde beat.

Een nummer dat wel wat teleurstelt en niet echt past in dit geheel, is de samenwerking met J Balvin. “Nirvana” gaat van start met een zwoele gitaarmelodie, waarna er een trapbeat op wordt gezet. Waarschijnlijk had Skepta een zeer goed concept in zijn hoofd, maar de uitwerking laat toch wat steken vallen. Jammer, want dit kon wel iets worden. De gastbijdrage van J Balvin is ook volledig overbodig en zorgt alleen maar voor een nog teleurstellender geheel.

All In is dus een zeer wisselvallig project. Het is niet slecht, maar ‘wauw’ is het ook zeker niet. Volgende keer beter, Skepta!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta - "Gas Me Up (Diligent)"

Skepta kan je gerust bestempelen als een van de steunpilaren van de UK Rapscene. Als baanbreker beïnvloedde hij een hele hoop nakomelingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse - "Can't Play Myself (A Tribute To Amy)"

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints - "All In"

Wie al ooit een optreden van Glints bijwoonde, weet dat dit garant staat voor zwetende lijven, een hoge dosis adrenaline en blauwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.