Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy – “Flux”

Vorige maand bracht Poppy zonder aankondiging haar ep EAT uit. Daarop was een opmerkelijke mix van pop en metal te horen. De Amerikaanse performance-artiest experimenteert natuurlijk al jaren met dat geluid. Tot vorig jaar deed ze dat samen met Titanic Sinclair, haar voormalige partner en co-producer. Na heel wat commotie gingen de twee uit elkaar en tekende Poppy een nieuw platencontract. De zangeres begon het nieuwe hoofdstuk in haar carrière met luidere gitaren en chaotische intro’s. Haar nieuwe album zou zo goed als klaar zijn. Of het dezelfde elementen zal bevatten, wordt vandaag al duidelijk.

“Flux” begint met een geluid dat enkel vanuit een kapotte printer kan komen. Na de aanvankelijke chaos horen we een set riffs die meteen doen denken aan Poppy’s vorige single, “Her”. Om “Flux” echter ook een grungenummer te noemen, zou het refrein veel melancholischer moeten klinken. Het thema waarover ze zingt, is anders wel prikkelbaar. Het ziet ernaar uit dat de schrijfstijl van Poppy steeds persoonlijker wordt. Op muzikaal vlak klinkt de nieuwe single als een mengelmoes van haar volledige discografie. De luide samples en screams zijn dominant en onmisbaar, maar ook zachtere momenten zijn zoals altijd aanwezig. Daarnaast zien we in de video dat Poppy roze nog steeds een mooie kleur vindt.

Poppy’s langverwachte vierde album komt uit op 24 september.

Facebook / Instagram / Twitter

 

Tracklist:

1. “Flux”
2. “Lessen the Damage”
3. “So Mean”
4. “On the Level”
5. “Hysteria”
6. “Her”
7. “Bloom”
8. “As Strange as It Seems”
9. “Never Find My Place”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H.E.R. - "The Journey"

Gevoelsmatig is het niet zo lang geleden dat H.E.R. met nieuwe nieuwe muziek op de proppen kwam en toch is het alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NxWorries - "Where I Go" (feat. H.E.R.)

De ‘credible’ muziekliefhebber kent Anderson .Paak van zijn Free Nationals, de commerciële muziekliefhebber van Silk Sonic met Bruno Mars, de dansliefhebber kent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daya - "Her"

Het zou afbreuk doen aan haar discografie, maar Daya wordt volgens velen toch wel afgestempeld als one-hit wonder. Samen met The Chainsmokers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.