Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dave Hause – “Sandy Sheets”

Er was een tijd dat zijn naam in één adem genoemd werd met The Loved Ones. Ondertussen staat Dave Hause zijn vijfde album in de steigers en liggen zijn dagen als punkrocker ver achter hem. Ook op persoonlijk vlak zijn de wilde jaren al even voorbij. Het gezinsgeluk bracht hem een tweeling en ook een hardnekkige alcoholverslaving behoort inmiddels al enkele jaren tot het verleden. De broederband met Tim (Hause) werd de laatste jaren steeds hechter, wat erin resulteerde dat Blood Harmony een echte familieaffaire geworden is.

De keuze voor Will Hoge als producer zorgt ervoor dat “Sandy Sheets” stilaan meer de richting uitgaat van de uptempo Americana en dat de rechttoe rechtaan punktroubadour zachtjes naar de achtergrond verdwijnt. Een logische stap in zijn evolutie als artiest, lijkt ons. Het nummer neemt je direct op sleeptouw en blijft heel de tijd een strak tempo onderhouden. Ook tekstueel komen de typische kenmerken boven: ‘We were wild in the Jersey heat / You had “Hey Jealousy” on repeat / We’d hide out on the beach / Let me remember you when it was easy’. Een knipoog naar de Gin Blossoms-hit “Hey Jealousy” en de nodige dosis nostalgie. De thuisbasis van Hause is tegenwoordig het warme Santa Barbara, en dus kan hij het niet laten om over zijn roots te zingen.

Als eerste kennismaking kan “Sandy Sheets” ons zeker en vast bekoren en doet het ons ongetwijfeld uitkijken naar andere pareltjes die Blood Harmony zal bevatten, want dat Dave Hause een straffe song uit zijn mouwen kan schudden, heeft hij reeds verschillende keren bewezen. Nog even wachten tot 22 oktober, wanneer Blood Harmony uitkomt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
LiveRecensies

Dave Hause @ Minard: Van punkrock naar americana in zes lessen

Ooit was Dave Hause de furieze frontman van The Loved Ones, een punkband uit Philadelphia. Met zijn kleine pretoogjes draaide hij zijn…
LiveRecensies

Groezrock 2019 (Festivaldag 2): Invloed van het wisselvallige weer

De tweede dag van Groezrock was er eentje waarbij wisselvalligheid troef sloeg. Niet alleen in het weer, maar eveneens op het muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.