Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low – “PMA” (feat. Pale Waves)

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low – “PMA” (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren 10 van deze eeuw hebben herondekt. Ook hun vorige release “Once in a Lifetime” was een poppunk-klepper. Wat ze op hun laatste album, Wake Up, Sunshine, ook sterk hebben toegepast, zijn interessante en onverwachte features van artiesten als blackbear, The Band CAMINO en zelfs Demi Lovato. Met diezelfde mentaliteit komen de mannen uit Baltimore nu met een nieuw nummer, “PMA”, of ‘Post-modern anxiety’, met een gastbijdrage van Pale Waves.

Het nummer begint meteen herkenbaar, en heeft veel weg van een aantal nummers op Wake Up, Sunshine. Wat volgt is een baslijn die wel heel sterk lijkt op die van “The Kids Aren’t Alright” van The Offspring. Zanger Alex Gaskarth vertelt over zijn fomo terwijl hij thuis zijn tijd verdoet. Het nummer gaat over de angst die vandaag de dag heel herkenbaar is, en het jaloers zijn op mensen die uitgaan en feesten, in de wetenschap dat men hier zelf geen zin in heeft. ‘Am I depressed or am I just bored’, klinkt het. Een sterke passage van Pale Waves-zangeres Heather Baron-Gracie sleurt ons uit het aangenaam klinkend en zeer catchy refrein. Uiteindelijk komt er nog een korte breakdown zoals we er al zoveel voorgeschoteld kregen op het laatste album.

“PMA” heeft een herkenbare tekst in een feelgoodjasje. Het is er zo een die perfect in je windowsdown-afspeellijst past, om je zorgen mee weg te vagen. “PMA” is energiek en simpel mee te zingen. Of dit nummer hint naar een nieuw album is niet zeker, maar het lijkt er niet op. Wel weten we dat we “PMA” tijdens de zomer nog vaak keiluid zullen beluisteren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock On! Queens of the Stone Age en The Offspring naar Pukkelpop 2024!

Of er nog plaats is voor wat gitaren op Pukkelpop? Reken maar van wel! Nadat in eerste instantie vooral de popfans werden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fischer – I Love You, Please Don’t Hate Me (★★★½): Mengelmoes van melodieën

Sam Fischer is een Australische poprocksinger-songwriter en muzikant die in 2014 afstudeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Al van…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.