Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low – “PMA” (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren 10 van deze eeuw hebben herondekt. Ook hun vorige release “Once in a Lifetime” was een poppunk-klepper. Wat ze op hun laatste album, Wake Up, Sunshine, ook sterk hebben toegepast, zijn interessante en onverwachte features van artiesten als blackbear, The Band CAMINO en zelfs Demi Lovato. Met diezelfde mentaliteit komen de mannen uit Baltimore nu met een nieuw nummer, “PMA”, of ‘Post-modern anxiety’, met een gastbijdrage van Pale Waves.

Het nummer begint meteen herkenbaar, en heeft veel weg van een aantal nummers op Wake Up, Sunshine. Wat volgt is een baslijn die wel heel sterk lijkt op die van “The Kids Aren’t Alright” van The Offspring. Zanger Alex Gaskarth vertelt over zijn fomo terwijl hij thuis zijn tijd verdoet. Het nummer gaat over de angst die vandaag de dag heel herkenbaar is, en het jaloers zijn op mensen die uitgaan en feesten, in de wetenschap dat men hier zelf geen zin in heeft. ‘Am I depressed or am I just bored’, klinkt het. Een sterke passage van Pale Waves-zangeres Heather Baron-Gracie sleurt ons uit het aangenaam klinkend en zeer catchy refrein. Uiteindelijk komt er nog een korte breakdown zoals we er al zoveel voorgeschoteld kregen op het laatste album.

“PMA” heeft een herkenbare tekst in een feelgoodjasje. Het is er zo een die perfect in je windowsdown-afspeellijst past, om je zorgen mee weg te vagen. “PMA” is energiek en simpel mee te zingen. Of dit nummer hint naar een nieuw album is niet zeker, maar het lijkt er niet op. Wel weten we dat we “PMA” tijdens de zomer nog vaak keiluid zullen beluisteren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blackbear - "@ my worst"

Multi-platinum zanger, songwriter en producer Blackbear brengt zijn nieuwe single “@ my worst” uit. Het nummer is de laatste release van zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.