banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zella Day – “Golden”

De Amerikaanse Zella Day wist het met de alt-pop singles “Hypnotic” en “East of Eden” in 2015 behoorlijk goed te doen, maar de echte debuutplaat bleef jammer genoeg onder de radar zweven. Een paar jaar later heeft de Amerikaanse zichzelf heruitgevonden, met een sound die ergens tussen filmisch western en 70s disco-invloeden valt. Geen slechte keuze, want de eerder klassieke instrumentatie ondersteunt haar licht zwoele stem ook een pak beter. Eerder dit jaar kregen we de zwoele en dansbare singles “Dance for Love” en “Girls” als smaakvolle amuses van haar tweede langspeler die normaal in september verschijnt. Nieuwste single “Golden” is er een met een gouden randje en zet verder in op de euforische disco-invloeden.

“Golden” kreeg blijkbaar vorm onder dramatische omstandigheden, met de aankondiging van een tornado en de pandemie die steeds sterker werd. Van die apocalyps is op vlak van melodie alleszins niets te horen. Day zet in op zomers zwoele 70s-ritmes met hypnotiserende harmonieën, die haar ingetogen en lichte stem perfect begeleiden. Ze doet wat ze belooft, en weet de titel eigenlijk om te zetten naar een nummer dat ook klinkt als een door goud omrande zon. Ondanks de zweverige disco-invloeden is het opnieuw haar stem die vooral met de aandacht gaat lopen. Day gaat makkelijk van ingetogen breekbaar naar zuchtende wanhoop die in ieder geval wel even krachtig en overtuigend blijft. Ondanks de lange outro weet ze onze aandacht moeiteloos vast te houden.

Met “Golden” tovert Zella Day spontaan de laatavondzon boven en mikt ze naar resoluut op goud in het alt-pop veld.
Als ze deze sfeer binnenkort verderzet op haar tweede langspeler, wordt het een aangename trip.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grandmas House - "Golden"

Het wordt hoog tijd dat we Grandmas House eens de aandacht geven dat het verdient. Het drietal uit Bristol zal op 15…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zella Day - "Dance for Love"

Nu de zomer eraan zit te komen, worden we overladen door zonnige deuntjes en zwoele beats. Uit Amerika krijgen we in die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miles Wesley - "Golden"

Dat hiphop en pop goed samenpassen, hebben we in het verleden al vaker mogen ondervinden en zo is het zeker niet verrassend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.