Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dahlia Sleeps – “Divided”

© Tom Johnson

Het Britse duo Dahlia Sleeps is niet aan zijn proefstuk toe, maar toch lijkt het meer dan ooit alsof de band een nieuwe start neemt. Na een muzikale stilte waarin ook de pandemie ongetwijfeld een rol speelde, zijn Luke Hester en Lucy Hill terug met nieuwe verhalen. Daarin beloven ze het te hebben over liefde, maar ook mentale gezondheid en de vaak gecompliceerde verhoudingen in de muziekindustrie. “Divided” is het eerste puzzelstukje dat Luke en Lucy de wereld insturen en daarmee lijkt de toon gezet.

Het nummer wordt ingeleid met enkele dromerige, elektronische klanken waardoor we al gauw op een lichtroze wolk belanden. Toch lijkt er een donker randje aan te zitten, want wanneer de instrumentatie vergezeld wordt door een zachte zangpartij, schemert een onderliggende dreiging door. De roze wolk dreigt uit elkaar te vallen want hoe fijn de stem van Lucy ook klinkt, de woorden zijn dat bij momenten een stuk minder. Muzikaal leunt het geheel aan bij de sound van popbelofte LAUREL en daar is het voorzichtig dansbaar refrein het beste voorbeeld van. Echt omvergeblazen worden we niet door Dahlia Sleeps, maar met “Divided” levert het duo ons alvast een bijzonder aangenaam nummer om de dag door te komen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Divided @ Wilde Westen (De Kreun): Niet voor gevoelige trommelvliezen

Op de – voor Belgische normen – warme lenteavond van 5 april begaven de mannen van Divided zich naar het Kortrijkse om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Divided – Light Will Shine (★★★★½): Schitterend breekwerk

Dat we in België niet te klagen hebben over het aantal succesvolle metalbands, mag al een hele tijd geen geheim meer zijn….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Divided - "Cinder"

Het afgelopen jaar was het stil rond Divided. De West-Vlaamse postmetalband gaf slechts sporadisch optredens, waarvan het Rotterdamse Left of the Dial…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.