Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prince – “Hot Summer”

© The Prince Estate – Kevin Mazur

Het was warm de afgelopen dagen, zelfs in de doodskist van Prince, en nu brengt hij een lied uit over de zonnige zomerdagen. De eeuwig geïnspireerde liedjesmachine blijft zelfs na zijn dood muziek uitbrengen en volgende week komt er nog een nieuw album. Van de talloze hits op zijn veertig voorgaande platen spannen “Purple Rain”, “Kiss” en “When Doves Cry” de kroon. De afgelopen weken kregen we al “Born 2 Die” en “Welcome to America” te horen, twee redelijk lange nummers, dus nu is het tijd voor een iets korter.

“Hot Summer” begint met een gitaarriff en aanstekelijk geklap waardoor je al gauw helemaal in de muziek opgaat. Het funky liedje met meerstemmige zang past perfect bij de felle zon, waaronder we de afgelopen dagen al heel wat ijsjes hebben gegeten. Ondanks dat “Hot Summer” drieënhalve minuut duurt, voelt het aan alsof het een hele tijd langer aansleept. Het mag dan wel overtuigend beginnen, er gebeurt te weinig om ervoor te zorgen dat je de concentratie erbij blijft. “Hot Summer” is wel geschikt om op de achtergrond tijdens je BBQ komend weekend te spelen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) (★★★★): Rusteloze creatieveling drijft zichzelf in het nauw

Wat betreft retro terug modern en fris laten klinken, zijn er maar weinigen die hun stiel zo vastberaden uitoefenen als Yves Tumor….
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Prince – Welcome 2 America (★★★): Prince zal altijd leven

Waar was jij toen je hoorde dat Prince gestorven was? Wij zaten te eten aan tafel – aardappelen met worst, zelfs dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.