Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prince – “Born 2 Die”

© The Prince Estate – Kevin Mazur

Het is ondertussen iets langer dan vijf jaar geleden sinds Prince het rijk der levenden verliet. Een gigantische creatieve aderlating voor de planeet, maar de Amerikaan zou zichzelf niet zijn als hij nog heel wat achter de hand had. Zo liet ‘His Royal Badness’ ons niet met lege handen achter, maar met zogenaamde vaults vol nooit uitgebrachte muziek. Zo’n kluis werd onlangs geopend en zijn entourage viste er Welcome 2 America uit; de plaat waarmee hij in 2010 op tour trok, maar die nooit effectief werd uitgebracht. Komende zomer zal dat, elf jaar na datum, wel het geval zijn. Uit dat album kregen we enkele weken geleden al de titeltrack te horen en nu komt daar met “Born 2 Die” nog een voorsmaakje bij.

Net als op zijn vorige single weet Prince vandaag de kaap van vijf minuten te overschrijden, maar echt heel veel gebeurt er niet in die tijdspanne. Dat hoeft daarom niks slechts te betekenen, want in “Born 2 Die” lijkt het vooral om de sfeerschepping te draaien. De track rijst op uit de glitter, om dan met een funky gitaartje de toon te zetten. De Amerikaan haalt zijn gekende stemgeluid boven en zorgt op die manier voor een zwoele, soulvolle toets. Af en toe weerklinken op de achtergrond nog wat extraatjes als blazers, strijkers, achtergrondzangeressen en tal van andere tierelantijntjes, die na verloop van tijd wat meer naar de voorgrond mogen treden. Al bij al dus nog een lekker zwoel nummertje van Prince, ook al kabbelt het in z’n totaliteit een beetje voort.

Welcome to America verschijnt op 30 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) (★★★★): Rusteloze creatieveling drijft zichzelf in het nauw

Wat betreft retro terug modern en fris laten klinken, zijn er maar weinigen die hun stiel zo vastberaden uitoefenen als Yves Tumor….
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Prince – Welcome 2 America (★★★): Prince zal altijd leven

Waar was jij toen je hoorde dat Prince gestorven was? Wij zaten te eten aan tafel – aardappelen met worst, zelfs dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.