Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prince – “Welcome 2 America”

© The Prince Estate – Kevin Mazur

Ondertussen is Prince al een vijftal jaar dood, maar dat wil niet zeggen dat zijn muziek vergeten is. Meer nog, in de zogenaamde ‘vaults’ zitten nog heel wat schatten van de artiest verstopt. Zo ook Welcome 2 America, een album dat hij in 2010 opnam, maar nooit uitbracht. Daar komt nu verandering in, want op 30 juli verschijnt die plaat. Hij ging in 2011 wel op tour met dezelfde naam, maar het album zag dus nog nooit het levenslicht. Vandaar ook dat sommige nummers al live passeerden, zo ook de titeltrack die nu voor het eerst officieel verschijnt.

Meer dan vijf minuten nieuwe muziek dus van Prince en we konden niet gelukkiger zijn. “Welcome 2 America” doet wat ook de titeltrack van Sign O’ The Times (uit 1987) doet, hij somt heel wat problemen op die in de Verenigde Staten actueel zijn. En actueel is het tegenwoordig nog steeds, hoewel dit nummer dateert uit 2010. Samen met een funky gitaar, wat parlando en soulvolle backingvocals is het een Prince-nummer volgens het boekje geworden. Op 30 juli de volledige plaat dus met twaalf nieuwe nummers en een deluxe-editie waar ook een concertfilm bij zal zitten. Absoluut iets voor de fans.

2977 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cory Wong – “Massive” (feat. Joe Satriani)

Er bestaan heel wat GIFs voor “mind blown” en daar had ook onze kop kunnen bijhoren als je hem had gefilmd op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Keep Your Head Up"

Djo is het soloproject van Joe Keery, wiens neopsychedelia geen voorkeur kent wat betreft instrumenten. Wie scheel kijkt bij het lezen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.