Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid – “New Normal”

© CPU – Larissa Zenner

Het zogenaamde ‘nieuwe normaal’ is een ietwat traumatische benaming die we maar al te graag achter slot en grendel bewaren, maar voor Khalid is “New Normal” wel een teken van hoop, groei en een algeheel wit, nieuw blad. De Amerikaanse zanger kondigt met deze single namelijk zijn derde album Everything is Changing aan. Ook die titel doet vermoeden dat de pandemie een ferme stempel op de muziek heeft gedrukt. Wat we te horen krijgen is een opvallend volwassen Khalid die vooral kalmte uitademt, en zo finaal vaarwel lijkt te zeggen aan zijn Amerikaanse tienerjaren.

‘You found your way, but it’s never enough / And though it’s been tough for you / losing touch’. Aan het begin van de nieuwe single lijkt het nog een droevige boel te worden, maar Khalid keert de tristesse snel om in een hoopvolle serenade waarin hij enerzijds terugblikt op het afgelopen jaar, maar bovenal vooruitkijkt naar een meer gunstige toekomst. Die hoopvolle toon weerspiegelt zich ook meteen in de zachte, luchtige en heldere achtergrondklanken die zijn stem begeleiden. We krijgen ontspannen en dromerige harmonieën die ons naar alle verwachting makkelijk doen wegdromen en die het nummer ook vooruit trekken. “New Normal” brengt ons aan de ene kant de luchtige en ontspannen r&b clicks en beats waar hij in eerste instantie ook succes mee wist te boeken, maar Khalid lijkt hier ook een meer volwassen stadium te hebben bereikt, dat zachter en meer berustend klinkt, met soulvolle laagtes in zijn stem. Onder een simpele beat, zingt hij ons zijn hoopvolle woorden in alle kalmte toe, en hij doet dat gelukkig zonder te vervallen in een moralistische gospelpreek die alle clichés aftikt. Ook zonder dramatische toeters en bellen, weet hij ons zijn emoties over te brengen.

“New Normal” klinkt exact zoals we het in de tekst kunnen lezen: zacht en futuristisch helder, als een ontspannen verwelkoming van een meer hoopvolle toekomst. Khalids nieuwste komt op het juiste moment. Het volledige nieuwe album verschijnt waarschijnlijk ergens dit najaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tayo Sound - "Gone"

2020 lijkt voor opkomende artiest Tayo Sound een mooi jaar te zijn. Hij is amper 18 en heeft dit jaar reeds vier…
AlbumsRecensies

Disclosure - ENERGY (★★★): Net iets te weinig energie

  De broertjes Lawrence waren aan het begin van vorig decennium niet weg te denken uit de hitlijsten, waarbij ze housemuziek verzoenden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alicia Keys (feat. Khalid) - "So Done"

Alicia Keys gaat al een hele tijd mee en scoorde ook al een hoop hits, waarvan de grootste zich bevinden in het…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.