Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Attack Attack! – “Fade With Me”

Toen de jongens van Attack Attack! hun eerste liedjes promootten op MySpace, was metalcore al lang een ding. Toch wisten ze al snel een draai te geven aan het genre dat eind jaren 2000 uiterst populair was. Aan de muziek werd weinig veranderd, maar door te poseren als een krab tijdens breakdowns startte de groep een kleine revolutie. Het internet noemde het ‘crabcore’ en verschillende bands sprongen meteen op de kar. Na drie albums, veel ruzie en een afscheidstournee gingen de crabcorepioniers uit elkaar. In 2020 besloot een nieuwe line-up te beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Singles “All My Life” en “Brachyura Bombshell” zaten boordevol EDM, en vandaag is dat niet anders.

Nog voor de uitgave van hun debuutalbum experimenteerde de band met elektronische elementen. Zozeer dat de overstap van metalcore naar dansmuziek een voor de hand liggende beslissing zou zijn geweest. Met “Fade With Me” is die overstap een feit. Het nummer begint met een sfeervolle intro. De zachte, maar gemeende stem van Chris Parketny klinkt overtuigend op de buitenaardse synths. Naarmate het lied vordert horen we gitaar, al is het niet overduidelijk. Zoals gewoonlijk barst alles los tijdens het refrein, maar in plaats van gebrul horen we diepe bassen en gemixte vocalen. Het wordt stilaan duidelijk waarom “Fade With Me” eerst werd gepubliceerd op edm.com.

Hun eerste kennismaking met dubstep is meteen raak, maar dat Attack Attack! meerdere stijlen aankan, was al lang duidelijk. Een nieuw album is dus meer dan welkom.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BRINES - "Fuss"

Corona mocht dan een hele tijd roet in het eten strooien, tegen de opmars van nieuwe bands had ze geen weer. Zo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.