Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Attack Attack! – “Fade With Me”

Toen de jongens van Attack Attack! hun eerste liedjes promootten op MySpace, was metalcore al lang een ding. Toch wisten ze al snel een draai te geven aan het genre dat eind jaren 2000 uiterst populair was. Aan de muziek werd weinig veranderd, maar door te poseren als een krab tijdens breakdowns startte de groep een kleine revolutie. Het internet noemde het ‘crabcore’ en verschillende bands sprongen meteen op de kar. Na drie albums, veel ruzie en een afscheidstournee gingen de crabcorepioniers uit elkaar. In 2020 besloot een nieuwe line-up te beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Singles “All My Life” en “Brachyura Bombshell” zaten boordevol EDM, en vandaag is dat niet anders.

Nog voor de uitgave van hun debuutalbum experimenteerde de band met elektronische elementen. Zozeer dat de overstap van metalcore naar dansmuziek een voor de hand liggende beslissing zou zijn geweest. Met “Fade With Me” is die overstap een feit. Het nummer begint met een sfeervolle intro. De zachte, maar gemeende stem van Chris Parketny klinkt overtuigend op de buitenaardse synths. Naarmate het lied vordert horen we gitaar, al is het niet overduidelijk. Zoals gewoonlijk barst alles los tijdens het refrein, maar in plaats van gebrul horen we diepe bassen en gemixte vocalen. Het wordt stilaan duidelijk waarom “Fade With Me” eerst werd gepubliceerd op edm.com.

Hun eerste kennismaking met dubstep is meteen raak, maar dat Attack Attack! meerdere stijlen aankan, was al lang duidelijk. Een nieuw album is dus meer dan welkom.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.