Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Attack Attack! – “Fade With Me”

Toen de jongens van Attack Attack! hun eerste liedjes promootten op MySpace, was metalcore al lang een ding. Toch wisten ze al snel een draai te geven aan het genre dat eind jaren 2000 uiterst populair was. Aan de muziek werd weinig veranderd, maar door te poseren als een krab tijdens breakdowns startte de groep een kleine revolutie. Het internet noemde het ‘crabcore’ en verschillende bands sprongen meteen op de kar. Na drie albums, veel ruzie en een afscheidstournee gingen de crabcorepioniers uit elkaar. In 2020 besloot een nieuwe line-up te beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Singles “All My Life” en “Brachyura Bombshell” zaten boordevol EDM, en vandaag is dat niet anders.

Nog voor de uitgave van hun debuutalbum experimenteerde de band met elektronische elementen. Zozeer dat de overstap van metalcore naar dansmuziek een voor de hand liggende beslissing zou zijn geweest. Met “Fade With Me” is die overstap een feit. Het nummer begint met een sfeervolle intro. De zachte, maar gemeende stem van Chris Parketny klinkt overtuigend op de buitenaardse synths. Naarmate het lied vordert horen we gitaar, al is het niet overduidelijk. Zoals gewoonlijk barst alles los tijdens het refrein, maar in plaats van gebrul horen we diepe bassen en gemixte vocalen. Het wordt stilaan duidelijk waarom “Fade With Me” eerst werd gepubliceerd op edm.com.

Hun eerste kennismaking met dubstep is meteen raak, maar dat Attack Attack! meerdere stijlen aankan, was al lang duidelijk. Een nieuw album is dus meer dan welkom.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Interview Finningham: 'Ik vind het leuk om eindelijk eigen muziek te maken en niet meer te spelen wat men verwacht'

In de Lage Landen mogen we onze ‘pollekes’ kussen wat betreft het aanbod aan muziekfestivals: elk weekend in de zomermaanden weerklinkt er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Irken Armada - "Your Own Version of Hell"

We kunnen Irken Armada met recht een nieuwe supergroep noemen, maar dan wel in de categorie underground. De leden van het splinternieuwe…
LiveRecensies

I Prevail @ Ancienne Belgique (AB): Consistente wervelwind

We hoeven de mannen van I Prevail waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan zij die wel vaker naar hardere muziek luisteren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.