Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Attack Attack! – “Brachyura Bombshell”

Steeds vaker zien nieuwe artiesten hun populariteit stijgen door gelinkt te worden aan een internetmeme. Dat overkwam de metalcoreband Attack Attack! in 2009. Tijdens de breakdown in een van hun singles vond de gitarist het nodig om zijn benen te spreiden en te poseren als een krab. De term “crabcore” zag het licht. Na drie albums en verschillende veranderingen in de line-up gaf de band er de brui aan. Maar eind vorig jaar zat een mix van originele en nieuwe leden plots terug in de studio om te werken aan nieuw materiaal. Het elektronisch getinte “All My Life” kwam uit in december. Misschien krijgt het samen met “Brachyura Bombshell” wel een plaatsje op een nieuw album.

In tegenstelling tot “All My Life” klinkt “Brachyura Bombshell” als de Attack Attack! van tien jaar geleden. Hoewel muzikale evolutie kenmerkend is bij dit soort bands, komt het pure metalcoregeluid van deze single goed uit voor de jongens. Het gitaarwerk klinkt steviger dan ooit tevoren. Zeker in de breakdown, een belangrijk moment in het nummer, klinken de laaggestemde snaren zeer overtuigend. De vocalen van zanger Chris Parketny kunnen af en toe wat beter, maar stellen over het algemeen niet teleur. Dankzij de piekfijne productie vindt Attack Attack! moeiteloos de balans tussen EDM en het zware werk.

Facebook / Instagram / Twitter 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BRINES - "Fuss"

Corona mocht dan een hele tijd roet in het eten strooien, tegen de opmars van nieuwe bands had ze geen weer. Zo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.