Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Attack Attack! – “Brachyura Bombshell”

Steeds vaker zien nieuwe artiesten hun populariteit stijgen door gelinkt te worden aan een internetmeme. Dat overkwam de metalcoreband Attack Attack! in 2009. Tijdens de breakdown in een van hun singles vond de gitarist het nodig om zijn benen te spreiden en te poseren als een krab. De term “crabcore” zag het licht. Na drie albums en verschillende veranderingen in de line-up gaf de band er de brui aan. Maar eind vorig jaar zat een mix van originele en nieuwe leden plots terug in de studio om te werken aan nieuw materiaal. Het elektronisch getinte “All My Life” kwam uit in december. Misschien krijgt het samen met “Brachyura Bombshell” wel een plaatsje op een nieuw album.

In tegenstelling tot “All My Life” klinkt “Brachyura Bombshell” als de Attack Attack! van tien jaar geleden. Hoewel muzikale evolutie kenmerkend is bij dit soort bands, komt het pure metalcoregeluid van deze single goed uit voor de jongens. Het gitaarwerk klinkt steviger dan ooit tevoren. Zeker in de breakdown, een belangrijk moment in het nummer, klinken de laaggestemde snaren zeer overtuigend. De vocalen van zanger Chris Parketny kunnen af en toe wat beter, maar stellen over het algemeen niet teleur. Dankzij de piekfijne productie vindt Attack Attack! moeiteloos de balans tussen EDM en het zware werk.

Facebook / Instagram / Twitter 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Every Time I Die – “Planet Shit”

In de laatste tien maanden bracht Every Time I Die reeds vijf singles uit voor hun aanstaande album Radical. Nu zijn de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Black Hole” (feat. Caleb Shomo)

Sinds het overlijden van zanger Kyle Pavone in 2018 heeft We Came As Romans zich beperkt tot drie releases. Met “Carry The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.