Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs – “Phantom Limb”

Spanish Love Songs is een van talrijke punkrockbands die onze aardbol telt. Gelukkig onderscheidt deze band uit Los Angeles zich op een positieve manier van de modaliteit door wat meer diepgang en gelaagdheid in hun sterke songs te verwerken. Na het steengoede Brave Faces Everyone uit 2020 zijn ze klaar met nieuw materiaal, waarschijnlijk deels te wijten aan een jaar zonder optreden. Gelukkig hebben ze met deze plaat nog net voor het begin van de coronacrisis enkele concerten in Europa kunnen geven.

Een jaar later brengt Spanish Love Songs twee nieuwe singles uit. Een daarvan is “Blacking Out the Friction”, een cover van Death Cab for Cutie. In het bijbehorende origineel, “Phantom Limb”, blijft de vibrerende stem van Dylan Slocum een zeer herkenbaar element. In de intro wordt hij vergezeld door een piano en een akoestische gitaar. De sfeer is eerst rustig, maar al snel duikt enige dreiging op. Tijdens het refrein ontploft het nummer een eerste keer. Vervolgens wordt in de tweede strofe nog even gas teruggenomen, maar daarna mogen alle remmen weer los. De instrumentale brug is perfect op zijn plaats en zorgt voor wat extra diepgang.

Spanish Love Songs is geen band die grossiert in het optimisme, en is met hun doordachte teksten eerder een buitenbeentje in het punkrocklandschap. We kunnen voorlopig uit niets afleiden wat de toekomst zal brengen, maar laat dit een eerste lichtje zijn voor een fantastisch jaar voor deze uitstekende band.

Website / Instagram / Facebook / Twitter / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
AlbumsRecensies

Spanish Love Songs - No Joy (★★★½): Van Melancholie tot vreugde

Het is bijna alsof Spanish Love Songs op de een of andere manier voorkennis had van wat de wereld te wachten stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs - "Marvel"

Als je ze nog niet kent, raden we aan ze even op te zoeken op je favoriete streamingplatform. Spanish Love Songs staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.