Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hana Vu – “Maker”

© Jing Feng

Eind 2019 waren we ervan overtuigd dat Hana Vu aan de vooravond van haar grote doorbraak stond, maar helaas liep alles toen in het honderd. De wereld pauzeerde en jonge artiesten gingen een hoogst onzekere periode tegemoet. Het is dan ook precies om die reden dat we toen het laatste wapenfeit van de Amerikaanse te horen kregen. Nu, bijna twee jaar later, staat ze er plots terug. “Maker” is naar eigen zeggen het beste wat ze ooit heeft gemaakt – ze nam er dan ook wel heel lang haar tijd voor – maar dat is niet het enige speciale aan de track. Deze single is de eerste release van Hana onder Ghostly International, wat het toch allemaal net dat tikkeltje mooier maakt.

“Maker” werd een wondermooie melancholische popsong waarin Hana’s stem een van de belangrijkste instrumenten is. De track komt op gang met een dromerige ukelele, waarna de jonge Amerikaanse je omarmt met haar warme stem. Op die manier lijkt het wel alsof Lana Del Rey en Florence Welch een muzikale baby op de wereld hebben gezet. Als een mooie bloem bloeit de single dan open, terwijl Hana onbekende paden betreedt. In de refreinen gaat ze de hoogte in, waardoor het lijkt alsof ze je alle sterren van de hemel laat zien. “Maker” voelt als een warme deken op een druilerige zomeravond of als een vallende ster die door de lucht zoeft op een zwoele nacht: de Amerikaanse is erin geslaagd om het nummer verschillende sferen mee te geven. Een comeback om gewoon gelukkig van te worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

1573 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2021

Door alle uitgestelde releases van vorig jaar, was 2021 een machine waarbij iedere vrijdag tientallen topalbums verschenen. De opgave om het bos…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #32

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hana Vu - "Keeper"

De 21-jarige muzikante Hana Vu kwam voor het eerst in 2019 op onze radar terecht, waar we haar toen als een potentiële,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.