Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cuffed Up – “Canaries”

Postpunkgeweld komt al een tijdje niet meer uitsluitend overgevaren van het Britse eiland, want ook vanuit de Amerikaanse landmassa krijgen we steeds meer dingen te horen. Meestal gebeurt de passage van die bands bij ons nogal onopgemerkt, net zoals dat voorlopig ook bij de in Los Angeles gebaseerde band Cuffed Up het geval is. Veel muziek hebben ze ook nog niet op hun conto staan, want voorlopig is het gebleven bij een handvol singles en een ep.

Dat deze band ontstaan is uit hun invloeden en daarop voortbouwt, verstoppen ze alleszins niet onder stoelen of banken. Zowel punkbands uit het Verenigd Koninkrijk en een groot deel van de Amerikaanse grunge duiden ze ook zelf aan als grote inspiratiebronnen, maar dat wordt iets te duidelijk in hun muziek. Door het hoorbaar knip en plak werk mist “Canaries” identiteit en uitstraling, ondanks dat het een goed nummer is. De combinatie van de gitaren en vocals zorgen voor een drukkende, dramatische sfeer en ook voor de rest is alles aan dit nummer prima, maar de band kan het juk van zijn invloeden niet van zich afwerpen. Jammer, maar het potentieel zit zeker wel in deze band om een stap verder te gaan indien ze hun eigen sound verder durven ontwikkelen.

FacebookTwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bikini Body - "Daily Mail"

‘Post-gutter-skunk-funk’, zo omschrijft Bikini Body zichzelf. Maar eigenlijk past deze band perfect binnen de enorme golf aan Britse postpunk die de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dry Cleaning - "Bug Eggs" & "Tony Speaks!"

Dry Cleaning is dit jaar, dankzij hun gewaagd en geweldig debuutalbum, een van de meest opvallende doorbraakbands in de postpunk. Ze verrasten menig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.