Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Pale Horse Named Death – “Shards Of Glass”

@ Mischa Linares

A Pale Horse Named Death is het geesteskind van Sal Abruscato (Brooklyn, NY), drummer van o.a. Life Of Agony en Type O Negative. Hij is hier frontman en drumt niet meer, maar neemt de gitaar en stem voor zijn rekening. De muziek wordt omschreven als een combinatie van doom/stoner met alternatieve invloeden. Vaak komen bands zoals Alice In Chains en Black Sabbath als referentie terug waardoor je het als vrij trage en donkere muziek kan omschrijven. Toch maakt de stem het meestal vrij toegankelijk.

“Shards Of Glass” is de tweede single van het nakende album, na “Believe in Something (You Are Lost)”. Deze eerste single was niet zo overtuigend en zo zaten we met een bang hartje af te wachten op de tweede. En we zijn blij dat het hier terug overtuigend is. Het begin is vrij leeg en creëert vooral een soort naakte spanning die halverwege gelost wordt. Zoals gewoonlijk is er weer hetzelfde tempo, maar halverwege wordt het nummer opgevuld met goede gitaarpartijen. De combinatie van de goede gitaarpartij en de heerlijke trage en aanstekelijke zangpartij maakt het nummer helemaal af.

Op 24 september komt Infernum In Terra uit op Long Branch Records. Op basis van deze twee nummers hinken we op twee gedachten. We zijn benieuwd.

Facebook/ Twitter / Website / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Pale Horse Named Death - "Vultures"

A Pale Horse Named Death is een gothic-doom-metal band uit Brooklyn. Maken ze in Brooklyn dus meer als hip-hop en NY-hardcore? Ja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.