Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walk off the Earth – “Love You Right” (feat. Lukas Graham)

Het is niet de eerste keer dat het Canadese Walk off the Earth de handen in elkaar slaat met een grote naam voor een van hun covers of singles. De onafhankelijke rock-, ska- en reggaeband die bekend raakte dankzij YouTube kon al samenwerken met onder meer Snoop Dogg, Nicky Romero en gnash. Toch waren we ietwat verrast dat de leden van Walk off the Earth voor hun laatste single Lukas Graham wisten te strikken, de Deense soulpopband achter de wereldhit “7 Years”. Frontman Lukas Forchhammer bracht op zijn beurt recentelijk muziek uit met rappers Wiz Khalifa en G-Eazy.

Het nummer valt meteen met het refrein in huis; een songstructuur die de laatste jaren steeds aan populariteit wint. Een nodige zet, want het refrein – gedragen door de heldere vocals van Forchhammer – is ongetwijfeld de sterkte van “Love You Right”. Na één luisterbeurt zijn die paar zinnen al niet meer uit ons hoofd te krijgen, mede doordat ze tot nadenken aanzetten. Bovendien werden ze geschreven op de melodie van het Schotse gedicht/lied “Auld Lang Syne”. Vanaf de eerste strofe verliezen we daarentegen al snel onze aandacht. De beat onder Sarah Blackwoods gedempte stem lijkt misplaatst en leidt alleen maar af. De simpele outro die ze samen met Gianni Luminati brengt, kunnen we nog appreciëren. Kortom: geen onlogische samenwerking, maar wel eentje waarvan we iets meer hadden verwacht.

Walk off the Earth: Facebook / Instagram / Website
Lukas Graham: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walk off the Earth - "How It Is"

Zag je in het voorbije decennium een cover van “Somebody That I Used To Know” van Gotye door vijf man op één…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Branco & Lukas Graham - “No Evil”

Benjamin Cimatu, beter gekend als Branco, een grote naam in de Deense hiphop-wereld, en Lukas Graham, een grote Deense naam in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lukas Graham - "Where I'm From" (feat. Wiz Khalifa)

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende samenwerking, deze tussen Lukas Graham en Wiz Khalifa. Toch werkt ze verbazingwekkend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.