Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lukas Graham – “Where I’m From” (feat. Wiz Khalifa)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende samenwerking, deze tussen Lukas Graham en Wiz Khalifa. Toch werkt ze verbazingwekkend goed. Dit kan te maken hebben met hun liefde voor lyrics die hen nauw aan het hart liggen. Denk maar aan Wiz Khalifa’s “See You Again”, “When I Grow Up” en je zou het niet zeggen maar: “Black and Yellow”, dit gaat over zijn Dodge Challenger in de kleuren van zijn thuisstad Pittsburg. Lukas Graham kent iedereen wel door zijn wereldwijde doorbraak in 2015 met de singles “7 Years” en “Mama Said”. De band bestond oorspronkelijk uit zanger Lukas Forchhammer (The Duke), bassist Magnus Larsson (Magnúm), drummer Mark Falgren (Lovestick) en pianist Morten Ristrop. De enige die er nu nog steeds inzitten zijn Forchhammer en Falgren.

“Where I’m From” begint meteen met het refrein gezongen door Lukas Graham. Snel gevolgd door een strofe gerapt door Wiz Khalifa, allebei in hun eigen stijl. Zo slagen ze erin rap en pop mooi te combineren. Het nummer is geschreven voor de documentaire over Lukas Graham 7 Years of Lukas Graham die vandaag uitkomt in Denemarken, en internationaal in 2021. Ze focust zich op Lukas Forchhammer die zich ontpopt van een jonge man die net de wereld van beroemheden binnenkomt, tot een volwassen persoon die nog steeds worstelt met zijn plaats te vinden terwijl alle ogen op hem zijn gericht. Dat vind je ook terug in het nummer.

Forchhammer verklaarde in een interview: ‘Het is een lied dat gaat over weten vanwaar je komt, zonder het zicht te verliezen op waar je naartoe wilt gaan.’ Zijn roots zijn altijd al een rode lijn geweest in Lukas Grahams songwriting, hij is dan ook zeer trots op zijn geboorteplaats Christiania. Ook Khalifa vermeldt zijn thuisstad Pittsburg in zijn strofe. Tijdens het luisteren hoor je mooie tegenmaten van een synthesizer met soulkleur. De melodielijn is repetitief, wat er jammer genoeg voor zorgt dat je je aandacht naar het einde toe een beetje verliest. Het lied is alvast een oorworm en kan gesmaakt worden als je ermee kan leven dat het voorbij is voor je het weet.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walk off the Earth – “Love You Right” (feat. Lukas Graham)

Het is niet de eerste keer dat het Canadese Walk off the Earth de handen in elkaar slaat met een grote naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Branco & Lukas Graham - “No Evil”

Benjamin Cimatu, beter gekend als Branco, een grote naam in de Deense hiphop-wereld, en Lukas Graham, een grote Deense naam in de…
AlbumsRecensies

MadeinTYO - Never Forgotten (★★★): Glimlach verzekerd

Malcolm Jamaal Davis is een man van vele omzwervingen. Hij werd geboren op het Amerikaanse eiland Hawaii, bracht zijn tienerjaren door in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.