Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium – “In The Court Of The Dragon”

© CPU – Lies Borgers

Trivium is een metalband die niet in een subgenre valt te steken. Matt Heafy (die deze week nog positief testte op corona) en de zijnen hebben sinds 2000 al tien albums op hun teller staan en elk album belooft een andere inslag: gaande van thrashmetal naar metalcore tot melodic metal. In het begin was het voor de fans wat vreemd om steeds verrast te worden met een ander genre. Maar ondertussen heeft de doorsnee Trivium-fan vrede genomen met deze variatie. Sterker nog, Trivium heeft er zijn handelsmerk van gemaakt en het is een van de sterktes van de band.

Vorig jaar brachten ze nog het sterke What the Dead Man Says uit dus het zou wel snel zijn als er al een opvolger klaar lag. Vandaag releasen ze “In The Court Of The Dragon”, dat begeleid wordt door een film ‘A Tale Of Falsehoods, Martyrs & Madness’,  die gemaakt is door Ryan Mackfall. Het nummer schiet heerlijk schreeuwend uit de startblokken. Daarna klinkt de strofe sneller en wat thrashy, maar in het refrein gaat het tempo wat liggen en krijgt ieder instrument tijd om wat te laten horen. De brug is eerst heel snel, maar valt daarna terug in wat breakdowns, maar het is een brug die enorm veel agressie in het nummer steekt. De solo die er na drie minuten wordt tegenaan gegooid, klinkt hemels. Na deze solo wordt het nummer wat herhaald, maar er is geen moment van verveling.

De film staat misschien centraal, het is toch de muziek die voor ons telt. En Trivium laat vandaag maar weeral horen dat ze stilaan aan het uitgroeien zijn tot toppers in het genre. Een volgende plaat zit er volgens ons niet aan te komen, maar met Trivium weet je nooit.

Facebook / Spotify / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Every Time I Die – “Planet Shit”

In de laatste tien maanden bracht Every Time I Die reeds vijf singles uit voor hun aanstaande album Radical. Nu zijn de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.