Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone – “Motley Crew”

©CPU – Ymke Dirikx

Post Malone viert vandaag zijn comeback! De Amerikaan is een van de populairste en meest succesvolle soloartiesten die er momenteel op deze aardbol ronddwaalt. De hitmachine domineerde de afgelopen jaren de charts met nummers als “Sunflower“, “Circles“, “rockstar” en “Congratulations“, die op Spotify allen ver boven de miljard streams zitten. De laatste plaat van Posty dateert echter al van 2019 met Hollywood’s Bleeding en, op enkele samenwerkingen met andere artiesten na, bleef het sindsdien eerder kalm. Vorig jaar verraste hij nog met een zeer sterke Nirvana-tribute, waarmee hij zelfs de anders zo kritische rockfans van zijn talent en kunnen kon overtuigen. De hoop was dan ook groot dat hij op zijn vierde plaat resoluut zou kiezen voor de gitaren, maar die weg lijkt hij niet in te slaan. Zo gaat hij op het gloednieuwe “Motley Crew” namelijk voor de sound die van hem een superster maakte.

Referenties naar rockmuziek zijn er nochtans heel veel in het nummer. Eerst en vooral is de titel van het nummer “Motley Crew” een knipoog naar de legendarische band Mötley Crue en schuwt Posty in de songteksten een aantal rockclichés niet. De stereotypen nemen nogal de bovenhand op “Motley Crew” en dat maakt het nummer enigszins voorspelbaar en niet zo vooruitstrevend als dat we hoopten. Toch is “Motley Crew” verre van een slecht nummer! De beat van d.a. got that dope zit zeer goed in elkaar en de hook van het refrein is zo catchy dat het na een luttele luisterbeurt voor de rest van de dag in je hoofd blijft hangen. Een typisch Post Malone nummer dus waar hij zijn fans mee zal bekoren, maar waar wij stiekem iets meer van hadden verwacht.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1719 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone - Twelve Carat Toothache (★★½): Op zoek naar licht

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun muziek meer dan 25 miljard keer is beluisterd op Spotify, maar Post Malone kan dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone - "Cooped Up" (feat. Roddy Ricch)

Weinig artiesten op deze planeet zijn momenteel zo populair en succesvol als Post Malone. De sympathieke en charismatische Amerikaan brak in 2015…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mallrat - "Your Love"

Bijna drie jaar geleden ontmoetten we Mallrat voor het eerst in de legendarische rode backstage van de Ancienne Belgique, waar ze toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.