Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “NDA”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Of je het nu wilt of niet, er is geen ontkomen aan Billie Eilish. De voorbije jaren wist de jonge Amerikaanse haar sterrenstatus alvast veilig te stellen met haar bloedstollende debuutplaat WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? waarmee ze ook nog eens talrijke internationale prijzen in de wacht sleepte. Billie was anders dan alles wat we op dat moment binnen popmuziek zagen en dat zorgde voor een gigantische impact. Anno 2021 lijken de spinnen en zwartgalligheid verleden tijd en is Eilish geëvolueerd van tieneridool naar sterke, jonge vrouw. Niemand zette ooit het internet zo op zijn kop door van haarkleur te veranderen als de 19-jarige popster. De plotse transformatie zorgde voor heel wat commotie, en dat nog voor haar nieuwste album het levenslicht ziet. Over een paar weken is het zover, maar tot die tijd kan je je alvast prima vermaken met de nieuwste single “NDA”.

Billie Eilish lijkt zichzelf op alle mogelijke manieren te overtreffen op haar nieuwste single, want van de zachte akoestische klanken die we hoorden op “Your Power” blijft niet veel over. Op sociale media verwees ze al naar de videoclip van het nummer als een van haar favorieten, en zelfs voor we die gezien hebben, kunnen we ons daar al wat bij voorstellen. De stevige baslijnen die ons van onze stoel bliezen op WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? maken hun glansrijke comeback op “NDA” en ook de zachte fluisterzang en een hoorbare dreiging doen ons terugdenken aan Billie anno 2019. Niets is echter minder waar, want als er een iemand is die er keer op keer in slaagt zichzelf heruit te vinden, dan is zij het wel. In het refrein lijken we ons even middenin een veel te drukke nachtclub te bevinden door de overweldigende beats. “NDA” gaat over een non-disclosure agreement, ofwel de geheimhoudingsovereenkomst binnen een contract en neigt daarmee weer naar de schaduwkant. ‘You couldn’t save me, but you can’t let me go’, klinkt het, en ook verder in het nummer zijn de woorden scherp en pijnlijk. Het mag duidelijk zijn: de jonge superster heeft de touwtjes in eigen handen en staat sterker dan ooit. Laat die plaat dus maar komen!

Happier Than Ever verschijnt op vrijdag 30 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Billie Eilish – Happier Than Ever (★★★★): Grote meisjes worden nóg groter

Je hebt veertienjarigen die godganse dagen met hun Legoblokjes spelen en je hebt er die vanuit hun slaapkamertje de wereld in zwijm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish - "Lost Cause"

Je moet wel heel veel moeite doen om helemaal te ontkomen aan de hype rond Billie Eilish. De Amerikaanse werd nog voor…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (10 mei - 16 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.