Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “NDA”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Of je het nu wilt of niet, er is geen ontkomen aan Billie Eilish. De voorbije jaren wist de jonge Amerikaanse haar sterrenstatus alvast veilig te stellen met haar bloedstollende debuutplaat WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? waarmee ze ook nog eens talrijke internationale prijzen in de wacht sleepte. Billie was anders dan alles wat we op dat moment binnen popmuziek zagen en dat zorgde voor een gigantische impact. Anno 2021 lijken de spinnen en zwartgalligheid verleden tijd en is Eilish geëvolueerd van tieneridool naar sterke, jonge vrouw. Niemand zette ooit het internet zo op zijn kop door van haarkleur te veranderen als de 19-jarige popster. De plotse transformatie zorgde voor heel wat commotie, en dat nog voor haar nieuwste album het levenslicht ziet. Over een paar weken is het zover, maar tot die tijd kan je je alvast prima vermaken met de nieuwste single “NDA”.

Billie Eilish lijkt zichzelf op alle mogelijke manieren te overtreffen op haar nieuwste single, want van de zachte akoestische klanken die we hoorden op “Your Power” blijft niet veel over. Op sociale media verwees ze al naar de videoclip van het nummer als een van haar favorieten, en zelfs voor we die gezien hebben, kunnen we ons daar al wat bij voorstellen. De stevige baslijnen die ons van onze stoel bliezen op WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? maken hun glansrijke comeback op “NDA” en ook de zachte fluisterzang en een hoorbare dreiging doen ons terugdenken aan Billie anno 2019. Niets is echter minder waar, want als er een iemand is die er keer op keer in slaagt zichzelf heruit te vinden, dan is zij het wel. In het refrein lijken we ons even middenin een veel te drukke nachtclub te bevinden door de overweldigende beats. “NDA” gaat over een non-disclosure agreement, ofwel de geheimhoudingsovereenkomst binnen een contract en neigt daarmee weer naar de schaduwkant. ‘You couldn’t save me, but you can’t let me go’, klinkt het, en ook verder in het nummer zijn de woorden scherp en pijnlijk. Het mag duidelijk zijn: de jonge superster heeft de touwtjes in eigen handen en staat sterker dan ooit. Laat die plaat dus maar komen!

Happier Than Ever verschijnt op vrijdag 30 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dora Jar - "Bumblebee"

Op een dag waarop Beyoncé een nieuw album dropt, is het voor heel wat artiesten moeilijk om de aandacht naar zich toe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Billie Eilish - "TV" & "The 30th"

Nieuwe muziek uitbrengen zonder daar maar enige indicatie voor te geven; het is alleen weggelegd voor de allergrootste. Dat Billie Eilish daar…
LiveRecensies

Billie Eilish @ Sportpaleis: Zingen en zweten

In 2015 schreef Dansende Beren voor het eerst over Billie Eilish. ‘Ze kan gerust aanschuiven in het rijtje altpopsterren die met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.