Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “NDA”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Of je het nu wilt of niet, er is geen ontkomen aan Billie Eilish. De voorbije jaren wist de jonge Amerikaanse haar sterrenstatus alvast veilig te stellen met haar bloedstollende debuutplaat WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? waarmee ze ook nog eens talrijke internationale prijzen in de wacht sleepte. Billie was anders dan alles wat we op dat moment binnen popmuziek zagen en dat zorgde voor een gigantische impact. Anno 2021 lijken de spinnen en zwartgalligheid verleden tijd en is Eilish geëvolueerd van tieneridool naar sterke, jonge vrouw. Niemand zette ooit het internet zo op zijn kop door van haarkleur te veranderen als de 19-jarige popster. De plotse transformatie zorgde voor heel wat commotie, en dat nog voor haar nieuwste album het levenslicht ziet. Over een paar weken is het zover, maar tot die tijd kan je je alvast prima vermaken met de nieuwste single “NDA”.

Billie Eilish lijkt zichzelf op alle mogelijke manieren te overtreffen op haar nieuwste single, want van de zachte akoestische klanken die we hoorden op “Your Power” blijft niet veel over. Op sociale media verwees ze al naar de videoclip van het nummer als een van haar favorieten, en zelfs voor we die gezien hebben, kunnen we ons daar al wat bij voorstellen. De stevige baslijnen die ons van onze stoel bliezen op WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? maken hun glansrijke comeback op “NDA” en ook de zachte fluisterzang en een hoorbare dreiging doen ons terugdenken aan Billie anno 2019. Niets is echter minder waar, want als er een iemand is die er keer op keer in slaagt zichzelf heruit te vinden, dan is zij het wel. In het refrein lijken we ons even middenin een veel te drukke nachtclub te bevinden door de overweldigende beats. “NDA” gaat over een non-disclosure agreement, ofwel de geheimhoudingsovereenkomst binnen een contract en neigt daarmee weer naar de schaduwkant. ‘You couldn’t save me, but you can’t let me go’, klinkt het, en ook verder in het nummer zijn de woorden scherp en pijnlijk. Het mag duidelijk zijn: de jonge superster heeft de touwtjes in eigen handen en staat sterker dan ooit. Laat die plaat dus maar komen!

Happier Than Ever verschijnt op vrijdag 30 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.