Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nice Biscuit – “Passing Over”

© Savannah van der Niet

Iedereen krijgt wel eens graag een lekker koekje, als er dan nog eens een band is die zo’n naam draagt, dan weet je dat je ook die muziek heerlijk zult verorberen. Nice Biscuit komt uit Brisbane en bracht begin dit jaar de geweldig over het hoofd geziene ep Create Simulate uit. Maar zoals dat bij zovele psychedelische rockbands is, houdt dat de bandleden niet tegen om meer muziek te maken. Want nog geen half jaar na de release, is er nu “Passing Over” de titeltrack van hun nieuwe ep die eind augustus het daglicht ziet.

Dat de groep getipt werd door de frontman van King Gizzard & The Lizard Wizard, zal geen verrassing zijn. De psychedelische sounds die de band herbergt, beginnen al van bij het begin heel gemoedelijk naar een hogere sfeer te bouwen. Eens de twee vrouwelijke vocals in het geheel komen, krijg je toch meer het gevoel een soort van vreemd ritueel in een sekte te ervaren. Toch is net die absurditeit de sterkte van de band. Met zijn meer dan zes minuten is er voldoende tijd om helemaal naar een apotheose toe te werken en dat doet de groep ook. Een gitaarsolootje hier, een chill tempo daar en dan op het eind de fuzzpedaal volledig induwen. Ja, Nice Biscuit weet op “Passing Over” nog steeds te imponeren.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.