Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz – “I Love You, I Hate You”

© Nwaka Okparaeke

Als je nieuwe album 19 nummers zal tellen, dat kan je natuurlijk gul met singles strooien. Vandaar dus deze vierde single van Little Simz sinds eind april, van het opkomende Sometimes I Might Be Introvert. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste zit op de rand van een echte doorbraak, en het lijkt er met elke nieuwe single meer op dat die aankomende plaat evenzeer een schot in de roos wordt. Die komt pas uit op 3 september, maar zal tussen nu en dan waarschijnlijk nog een paar voorsmaakjes bezorgen. Zoals nu dus, met het nieuwe “I Love You, I Hate You”.

Van de grimy omweg op “Rollin Stone” komen we terug naar de vibe van de eerste twee royaal versierde singles. De rijkgevulde achtergrond, met strijkers en een sample die keer op keer ‘I love you / I hate you’ verkondingen, maakt van deze single iets relatief oldschool, maar toch fris. Hier zet Little Simz vooral haar pen in de verf en laat ze wat opgekropte frustraties tegenover haar vader los. Little Simz heeft altijd muziek gemaakt die recht uit het hart komt, maar zo persoonlijk is ze dusver zelden geweest. Even een kijkje nemen in de tekst, en dan kom je halverwege de lijnen ‘Too much unsaid now the silence giving me headaches / Only through speech can we let go of all this dead weight’ tegen. Het lijkt dat Little Simz een pak van haar hart zal rappen op Sometimes I Might Be Introvert, en met haar singles kon ze tot dusver telkens raak schieten.

De tour van Sometimes I Might Be Introvert passeert bij ons in Trix, op 22 januari 2022.

Instagram  / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Little Simz @ Trix: De koningin op bezoek

Als er iemand is die in het afgelopen jaar bewezen heeft op een heel eenzame hoogte te staan, dan is dat Little…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yseult - "I LOVE YOU"

De Franse zangeres Yseult heeft al een veelbesproken parcours achter de rug zitten. Nadat ze deelnam aan de talentenjacht Star Académie tekende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.