Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz – “I Love You, I Hate You”

© Nwaka Okparaeke

Als je nieuwe album 19 nummers zal tellen, dat kan je natuurlijk gul met singles strooien. Vandaar dus deze vierde single van Little Simz sinds eind april, van het opkomende Sometimes I Might Be Introvert. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste zit op de rand van een echte doorbraak, en het lijkt er met elke nieuwe single meer op dat die aankomende plaat evenzeer een schot in de roos wordt. Die komt pas uit op 3 september, maar zal tussen nu en dan waarschijnlijk nog een paar voorsmaakjes bezorgen. Zoals nu dus, met het nieuwe “I Love You, I Hate You”.

Van de grimy omweg op “Rollin Stone” komen we terug naar de vibe van de eerste twee royaal versierde singles. De rijkgevulde achtergrond, met strijkers en een sample die keer op keer ‘I love you / I hate you’ verkondingen, maakt van deze single iets relatief oldschool, maar toch fris. Hier zet Little Simz vooral haar pen in de verf en laat ze wat opgekropte frustraties tegenover haar vader los. Little Simz heeft altijd muziek gemaakt die recht uit het hart komt, maar zo persoonlijk is ze dusver zelden geweest. Even een kijkje nemen in de tekst, en dan kom je halverwege de lijnen ‘Too much unsaid now the silence giving me headaches / Only through speech can we let go of all this dead weight’ tegen. Het lijkt dat Little Simz een pak van haar hart zal rappen op Sometimes I Might Be Introvert, en met haar singles kon ze tot dusver telkens raak schieten.

De tour van Sometimes I Might Be Introvert passeert bij ons in Trix, op 22 januari 2022.

Instagram  / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

118 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froze – “Ogenblik” (feat. Joppe Tanghe)

Doet Rauw en Onbesproken nog een belletje rinkelen? Bij deze Gentse rapformatie zette Froze, Fritz Tavernier in het echte leven, zijn eerste…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert (★★★★★): Een hoogvlieger bloeit helemaal open

Hiphop is al lang geen mannenwereld meer, dat betoogt Little Simz nog het meeste van al. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste stond al jaren op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.