Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples – “ARE YOU WITH THAT?”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Vrijdag komt Vince Staples met een nieuw album en dat zal iedereen geweten hebben. De Californische rapper scheerde hoge toppen met Big Fish Theory, toch wel een van de betere hiphopplaten uit 2017. Er volgden passages op Rock Werchter en Dour, maar ook features op albums van Gorillaz, Billie Eilish en Flume, waardoor Vince Staples een tijdje alomtegenwoordig was. Daarom was de rustpauze die hij de laatste twee jaar inlaste niet onlogisch, maar ze haalde ook wat vaart uit zijn steile opmars. Daar hoopt Vince Staples met zijn album deze vrijdag terug mee aan te knopen en afgaande van deze nieuwe single lijkt hem dat ook te lukken.

Vince Staples duwt op zijn nieuw materiaal wat minder op de gaspedaal en kiest resoluut voor een meer ontspannen sfeer. Op een beat van Kenny Beats en Reske houdt Vince Staples het eerder sober en dat komt zijn (verrassend) soulvolle stem zeer ten goede. Ondanks zijn korte speelduur is “ARE YOU WITH THAT?” een nummer dat niet te overhaast of kort aanvoelt en net daardoor zeer aangenaam het gehoorkanaal binnenstroomt. De tekst zit ook boordevol subtiele wijsheden en laat de melancholische kant van Vince Staples naar voor komen. “ARE YOU WITH THAT?” is een nummer met de perfecte balans en eentje waarop Vince Staples andermaal weet te boeien.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples - "MAGIC" (feat. Mustard)

Na een kort tussendoortje via het zelfbenoemde minialbum Vince Staples is de rapper uit het zonnige Californië klaar voor het grover geschut. Het…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Vince Staples (★★★½): Moment van bezinning

Net 28 jaar is hij, en toch bewoont hij al een tijdje een van de interessantere hoeken van de hiphopwereld. Kwaliteit en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.