FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Terug naar AFF! Absolutely Free Festival kondigt zomeralternatief aan met o.a. Penelope Isles, The Guru Guru, Aili en Lander & Adriaan!

Foto: Tina Herbots

© Tina Herbots

Absolutely Free Festival in Genk heeft niet stil gezeten en zocht de afgelopen maanden naar mogelijkheden om binnen de coronamaatregelen een waardig alternatief te bieden op hun reguliere festival. Na lang brainstormen en veel plannen valt de puzzel uiteindelijk mooi in elkaar en zo presenteert AFF op hun gebruikelijke site, in de schaduw van de C-Mine in Genk, twee volwaardige festivaldagen met regionaal, lokaal en zelfs international talent. Op vrijdag 6 augustus komen zo onder meer Lander & Adriaan hun nieuw project voorstellen, de onweerstaanbare pop van Aili de roestige dansbenen wakkerschudden, de filmische nederpop van Meetsystem de sfeer opmeten, de winnaars van Concours Circuit Tukan bewijzen waarom ze in Wallonië een van de spannendste acts van het moment zijn en Lo-Lee-ta de lokale eer hooghouden. Op zaterdag 7 augustus komen dan weer Penelope Isles rechtstreeks met de ferry overgestoken uit Brighton, spelen The Guru Guru een thuismatch met hun gloednieuwe ep onder de arm, probeert Personal Trainer hun titel als ‘spannendste band van Amsterdam’ waar te maken en bewijzen local heroes als Camille Camille, Aster en Stoop Kid dat ze klaar zijn voor een definitieve doorbraak.

Het festival blijft gratis, maar dit jaar werkt de organisatie met een reservatiesysteem. Ook AFF werkt vooralsnog met bubbels van vier tot acht personen. Om gratis binnen te kunnen, zal je wederom drie gebruikte batterijen moeten meebrengen, om de registratiekosten omgezet te krijgen in drankbonnen.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van het Absolute Free Festival.

1719 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.