FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Terug naar AFF! Absolutely Free Festival kondigt zomeralternatief aan met o.a. Penelope Isles, The Guru Guru, Aili en Lander & Adriaan!

Foto: Tina Herbots

© Tina Herbots

Absolutely Free Festival in Genk heeft niet stil gezeten en zocht de afgelopen maanden naar mogelijkheden om binnen de coronamaatregelen een waardig alternatief te bieden op hun reguliere festival. Na lang brainstormen en veel plannen valt de puzzel uiteindelijk mooi in elkaar en zo presenteert AFF op hun gebruikelijke site, in de schaduw van de C-Mine in Genk, twee volwaardige festivaldagen met regionaal, lokaal en zelfs international talent. Op vrijdag 6 augustus komen zo onder meer Lander & Adriaan hun nieuw project voorstellen, de onweerstaanbare pop van Aili de roestige dansbenen wakkerschudden, de filmische nederpop van Meetsystem de sfeer opmeten, de winnaars van Concours Circuit Tukan bewijzen waarom ze in Wallonië een van de spannendste acts van het moment zijn en Lo-Lee-ta de lokale eer hooghouden. Op zaterdag 7 augustus komen dan weer Penelope Isles rechtstreeks met de ferry overgestoken uit Brighton, spelen The Guru Guru een thuismatch met hun gloednieuwe ep onder de arm, probeert Personal Trainer hun titel als ‘spannendste band van Amsterdam’ waar te maken en bewijzen local heroes als Camille Camille, Aster en Stoop Kid dat ze klaar zijn voor een definitieve doorbraak.

Het festival blijft gratis, maar dit jaar werkt de organisatie met een reservatiesysteem. Ook AFF werkt vooralsnog met bubbels van vier tot acht personen. Om gratis binnen te kunnen, zal je wederom drie gebruikte batterijen moeten meebrengen, om de registratiekosten omgezet te krijgen in drankbonnen.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van het Absolute Free Festival.

1423 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Slow Crush @ Botanique (Rotonde): Zoete droom

De tweede langspeler van Slow Crush is er bijna! In 2018 kwam de Belgische shoegaze band naar buiten met hun eerste album…
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.