banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opus Kink – “This Train”

© Reuben Lindley

Als er één label is dat zich tijdens de afgelopen uitzonderlijke periode heeft onderscheiden van alle andere, laat het dan Nice Swan Records zijn. Het Britse platenlabel lanceerde ondertussen al bands als Hallan, Sports Team, Courting, Mandrake Handshake en veel meer en blijft ook gewoon heerlijke muziek uitbrengen. Opus Kink bijvoorbeeld ontdekten we in maart met “Wild Bill” en nu zijn de Britten terug met “This Train”. Het nummer werd samen met de frontman van The Charlatans, Tim Burgess, opgenomen, maar verder horen we daar geen referenties naar die band in.

Als je met zes bent, kan je altijd wat meer en zo is “This Train” een trip van jewelste. En zoals het een echte trip kenmerkt, begint het allemaal tamelijk rustig. Er zit een lekkere opbouw in de single want na een kalm sfeervol gitaartje duiken plots de eerste blazers op. Met een tamelijke agressie in de vocals krijg je al snel een mix tussen furiositeit en dansbaarheid. Dat laatste is er vooral door de heerlijke baslijn en natuurlijk ook de fijne blazers die na een tijd veel prominenter in beeld komen. “This Train” voelt ook echt als een trein, want eens het nummer op volle snelheid komt, word je ondergedompeld in een mix van alles en nog wat en net dat maakt dit zo boeiend. Dat we het laatste van Opus Kink nog niet gehoord hebben, staat nu al vast.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Vrolijke, vrolijke vrienden

Dag twee van Left of the Dial en nu gaat het spel pas echt op gang. Om twaalf uur zitten we al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "Happy (God's Own Country)"

De Britten van Sports Team hebben er twee succesvolle jaren opzitten. Na een passage op Rock Werchter in 2019 en een veelbelovend…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opus Kink - "Wild Bill"

Nice Swan Records komt de laatste tijd met een pak coole en jonge bands naar buiten. Waar eerst al groepen als Courting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.