Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opus Kink – “This Train”

© Reuben Lindley

Als er één label is dat zich tijdens de afgelopen uitzonderlijke periode heeft onderscheiden van alle andere, laat het dan Nice Swan Records zijn. Het Britse platenlabel lanceerde ondertussen al bands als Hallan, Sports Team, Courting, Mandrake Handshake en veel meer en blijft ook gewoon heerlijke muziek uitbrengen. Opus Kink bijvoorbeeld ontdekten we in maart met “Wild Bill” en nu zijn de Britten terug met “This Train”. Het nummer werd samen met de frontman van The Charlatans, Tim Burgess, opgenomen, maar verder horen we daar geen referenties naar die band in.

Als je met zes bent, kan je altijd wat meer en zo is “This Train” een trip van jewelste. En zoals het een echte trip kenmerkt, begint het allemaal tamelijk rustig. Er zit een lekkere opbouw in de single want na een kalm sfeervol gitaartje duiken plots de eerste blazers op. Met een tamelijke agressie in de vocals krijg je al snel een mix tussen furiositeit en dansbaarheid. Dat laatste is er vooral door de heerlijke baslijn en natuurlijk ook de fijne blazers die na een tijd veel prominenter in beeld komen. “This Train” voelt ook echt als een trein, want eens het nummer op volle snelheid komt, word je ondergedompeld in een mix van alles en nog wat en net dat maakt dit zo boeiend. Dat we het laatste van Opus Kink nog niet gehoord hebben, staat nu al vast.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 2): Eclectische extravagantie

Op de tweede dag van Leffingeleuren 2022 was het op de koppen lopen. De organisatie kon namelijk het bordje ‘uitverkocht’ bovenhalen, waardoor…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whispering Sons, Shht, Asa Moto, Opus Kink en meer voor Leffingeleuren 2022!

Nieuwe bands ontdekken in een gezellige setting, daarvoor moet je ook dit jaar weer op Leffingeleuren zijn. De Zwerver is volop bezig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opus Kink - "Dog Stay Down"

Als je Opus Kink nu nog altijd niet in de gaten aan het houden bent, wordt dat stilaan wel eens tijd. Deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.