Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opus Kink – “Wild Bill”

© Sean Hawkey

Nice Swan Records komt de laatste tijd met een pak coole en jonge bands naar buiten. Waar eerst al groepen als Courting en SPRINTS de revue passeerden, is Opus Kink nu het nieuwste paradepaardje van het label. Net zoals de al eerder genoemde bands maken ook deze jongens coole punk, maar deze keer wel in combinatie met jazz. Dat klinkt alvast veelbelovend, denken we dan.

Bij een eerste keer luisteren, vroegen we ons even af of wie niet in een spaghettiwestern waren beland, maar nee, dit was toch “Wild Bill”. De titel gaf het eigenlijk al weg, maar dit nummer gaat over de fameuze gunslinger wijlen Wild Bill Hickok. Opus Kink toont ook meteen duidelijk waar het op staat: hun muziek is bombastisch en energiek en gevuld met opgewekte gitaren en koperblazers. Een geslaagde combinatie, zo blijkt, want het is een ware uitdaging om stil te blijven zitten tijdens het luisteren. We staan nu al te popelen om deze band ooit op een zonovergoten festivalweide te aanschouwen.

Nice Swan Records is duidelijk niet bang om een risico aan te gaan, zoveel is duidelijk. Opus Kink gaat namelijk een heel gewaagde combinatie aan, maar doet dat met verve. Op deze manier onderscheiden ze zich ook makkelijk van de talloze punkbands die momenteel proberen hun plaatsje te verzilveren tussen de grote namen. Wij zijn alvast fan.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

23 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Courting - Grand National (★★★★): De draak steken met alles en iedereen

Het postpunk-vijftal Courting uit Liverpool tekende afgelopen jaar, nadat ze met “Football” een waar anthem losten, een deal bij Nice Swan Records…
AlbumsRecensies

SPRINTS - Manifesto (★★★★): De adrenaline spuit er langs alle kanten uit!

‘Punk is niet dood!’ is een zin die we de laatste tijd wel vaker horen. De simpele reden daarvoor is omdat het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Courting – “Grand National”

We hebben er weer enkele maanden op moeten wachten, maar eindelijk is Courting terug met een gloednieuwe single! Naast hun vorige single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.