Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Vanwymeersch – “Friendly Is Better”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Enkele maanden geleden verblijdde Elefant-frontman en voormalig The Van Jets-gitarist Wolfgang Vanwymeersch ons met zijn eerste solosingle “Not To”. Vandaag rekt hij onze mondhoeken nog verder tot de uiterste glimlachstand met “Friendly Is Better”, een vrolijk lichtpuntje in donkere tijden vol post-covid burnouts en depressies. Waar “Not To” dreef op aanstekelijke synthwavegolven, maken deze keer de vertrouwde gitaren het mooie weer.

Gezeten op de koddige eenhoorn uit zijn videoclip trekt Wolf er als een knullige kruisvaarder op uit om ons zijn filosofie van de ‘inner smile’ bij te brengen. Wil je weten wat die filosofie precies inhoudt, dan (her)bekijk je best even het intieme portret dat fotograaf Anton Coene maakte van de Merelbeekse artiest bij de release van zijn eerste single. Ons heeft de missionaris van de innerlijke glimlach alvast mee. Maar gelooft hij zichzelf wel? Doorheen de vrolijke noten en het zonnige refreintje sluimeren immers grijze muizenissen, scheve schaduwen en oncomfortabele bijklankjes. Het nummer lijkt evengoed een interne mantra, waarmee Wolf zichzelf er voortdurend moet aan herinneren dat ‘Friendly, I’m better off’.

Niks is helemaal wat het lijkt bij Wolf Vanwymeersch. Dit bedrieglijk eenvoudige, misleidend montere liedje is laagjesmuziek waarin je hoort wat je wilt: de zonnestralen of de naderende wolken. Laat dat album ook maar naderen. Mogen we vriendelijk vragen wanneer?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Johannes Is Zijn Naam: 'Zonder die 15 jaar ervaring had ik nooit alleen op een podium durven staan'

Na een jarenlange ervaring als frontzanger van The Van Jets staat Johannes Verschaeve nu voor het eerst alleen op het podium. Omringt…
InstagramLiveRecensies

Johannes Is Zijn Naam @ De Roma: Eenzame dichter

De AMOR, het kleine zaaltje naast de Roma, was gisteren het decor voor de eerste van drie concerten van Johannes Is Zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johannes Is Zijn Naam - "Johnny Will Be King"

Bijna exact drie jaar geleden droegen de broers Verschaeve vast Belpopmeubilair The Van Jets ten grave. Een aderlating voor het nationale muzieklandschap,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.