Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Vanwymeersch – “Friendly Is Better”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Enkele maanden geleden verblijdde Elefant-frontman en voormalig The Van Jets-gitarist Wolfgang Vanwymeersch ons met zijn eerste solosingle “Not To”. Vandaag rekt hij onze mondhoeken nog verder tot de uiterste glimlachstand met “Friendly Is Better”, een vrolijk lichtpuntje in donkere tijden vol post-covid burnouts en depressies. Waar “Not To” dreef op aanstekelijke synthwavegolven, maken deze keer de vertrouwde gitaren het mooie weer.

Gezeten op de koddige eenhoorn uit zijn videoclip trekt Wolf er als een knullige kruisvaarder op uit om ons zijn filosofie van de ‘inner smile’ bij te brengen. Wil je weten wat die filosofie precies inhoudt, dan (her)bekijk je best even het intieme portret dat fotograaf Anton Coene maakte van de Merelbeekse artiest bij de release van zijn eerste single. Ons heeft de missionaris van de innerlijke glimlach alvast mee. Maar gelooft hij zichzelf wel? Doorheen de vrolijke noten en het zonnige refreintje sluimeren immers grijze muizenissen, scheve schaduwen en oncomfortabele bijklankjes. Het nummer lijkt evengoed een interne mantra, waarmee Wolf zichzelf er voortdurend moet aan herinneren dat ‘Friendly, I’m better off’.

Niks is helemaal wat het lijkt bij Wolf Vanwymeersch. Dit bedrieglijk eenvoudige, misleidend montere liedje is laagjesmuziek waarin je hoort wat je wilt: de zonnestralen of de naderende wolken. Laat dat album ook maar naderen. Mogen we vriendelijk vragen wanneer?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wolf Vanwymeersch – “Not To”

Muziekminnend Vlaanderen kent Wolfgang Vanwymeersch vooral als vaste snarenplukker van de helaas te vroeg gepensioneerde The Van Jets, maar hij was en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Johannes Is Zijn Naam - "James"

Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden sinds die verdomde ochtend waarop Johannes Verschaeve het einde van The Van Jets aankondigde….
AlbumsRecensies

Elefant - Bejahung (★★★★): Geniaal zootje ongeregeld

Vijf jaar na ep Nordic Tanzen am Sonntag en twee jaar na debuutalbum Konark und Bonark dompelt de Gentse band Elefant ons met hun tweede…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.